Incorigibilul Codrin Ștefănescu se plânge la Antena 3 că va fi audiat de DIICOT în calitate de suspect: "Vânătoarea continuă de când a venit Guvernul Orban"


Incorigibilul Codrin Ștefănescu se plânge la Antena 3 că va fi audiat de DIICOT în calitate de suspect: "Vânătoarea continuă de când a venit Guvernul Orban"

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că trebuie să se prezinte mâine la sediul DIICOT pentru a fi audiat în calitate de suspect. 

Codrin Ștefănescu, parlamentari, șeful Societății Naționale de Radiodifuziune și alte nume grele sunt vizați de o amplă anchetă a DIICOT și DGA legată de schimbări pe criterii politice în vestul țării, conform Press Alert

Codrin Ștefănescu, la Antena 3: "Vânătoarea continuă de când a venit Guvernul Orban. Suntem citați în calitate de suspecți. Am înțeles că jumătate din conducerea județeană a partidului e chemată". 

Ce vizează ancheta derulată de procurorii DIICOT, potrivit Press Alert: "Anchetatorii DIICOT și DGA au descins astăzi la majoritatea serviciilor deconcentrate din județul Caraș-Severin, dar și la Ministerul Afacerilor Interne, IGPR, Ministerul Pădurilor sau Societatea Națională de Radiodifuziune. Procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara. Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea. Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an. Polițiștii DGA ridică acum documente de la instituțiile locale și centrale menționate".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.