Prim-ministrul desemnat Florin Cîțu anunță o premieră istorică pentru România


Prim-ministrul desemnat Florin Cîțu anunță o premieră istorică pentru România

Ministrul interimar de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat pe Facebook o premieră istorică pentru România. Concret, România s-a împrumutat la dobânzi negative, ceea ce înseamnă că va plăti înapoi mai puțin decât s-a împrumutat. 

Florin Cîțu, pe Facebook: "V-am promis lucruri fantastice pentru TOȚI românii.

Astăzi pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat la dobânzi NEGATIVE.

Guvernul PNL este singurul care a reușit această performanță ISTORICĂ.

Nu mai există niciun dubiu că toată lumea are încrederea în guvernarea PNL".

Florin Cîțu, în ședința de Guvern: "Investitorii au încredere în România şi ne-am putut împrumuta în euro la dobânzi negative. Pentru a elimina orice urmă de neîncredere că ceea ce facem nu este bine pentru România, astăzi avem această dovadă clară, România se împrumută la dobânzi negative în euro. Este o performanţă istorică".

România a împrumutat joi circa 150 de milioane de euro, la o dobândă medie negativă de -0,11%, arată datele anunţate de Banca Naţională a României (BNR)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.