Nicușor Dan dorește ca Vlad Voiculescu să fie viceprimar. „PLUS va trebui să înghită gălușca”


Nicușor Dan dorește ca Vlad Voiculescu să fie viceprimar. „PLUS va trebui să înghită gălușca”

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, a declarat, joi, ca dorește ca Vlad Voiculescu să ocupe postul de viceprimar, potrivit Mediafax.

Acesta a mers la sediul PNL pentru a discuta cu liberalii despre susţinerea sa la alegerile din vară.

„Este o susţinere pe care eu o cer de un an de zile. E nevoie de un candidat unic. Am avantajul de a fi un independent. Această calitate permite susţinerea din partea mai multor partide", a spus el.

Ludovic Orban a anunțat, joi, că PNL va susține candidatura lui Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal a precizat că sondajele arată că alți posibil candidați ai partidului nu ar avea garanția că ar putea câștiga în bătălia cu PSD.

Potrivit surselor Digi24, celor din PLUS nu le-a picat bine anunțul privind sprijinul PNL pentru Nicușor Dan, urmând ca Vlad Voiculescu să anunțe în câteva zile dacă va candida sau dacă se retrage.

Vlad Voiculescu nu a avut până acum (vineri dimineață) nicio reacție oficială față de susținerea acordată de PNL lui Nicușor Dan, în condițiile în care liberalii anunțau zilele trecute că își doresc propriul candidat, iar o colaborare strânsă Nicușor Dan-Vlad Voiculescu era vitală în acest context pentru înfrângerea Gabrielei Firea.

Voiculescu, candidatul PLUS, a răspuns doar unor întrebări venite din partea jurnaliștilor precizând că nu știa nimic despre înțelegerea lui Nicușor Dan cu PNL, primul refuzând un protocol de colaborare din cauza negocierilor cu liberalii.

”Ieri aveam întâlnire programată cu Nicușor Dan. A amânat-o până astăzi la 15:00. Protocolul propus de mine pentru a merge în tandem a fost de două ori refuzat, acum trei săptămâni prima dată și acum o săptămână a doua oară. Sper ca explicația să nu fie cea despre care citesc acum. Ar fi o mare dezamagire”, a declarat Vald Voiculescu pentru G4Media.ro.

Pe de altă parte, PLUS va trebui să înghită gălușca, după ce Ludovic Orban a anunțat sprijinul PNL pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei, a declarat la RFI politologul Stelian Tănase. Asta în condițiile în care alianța USR-PLUS încă nu a anunțat oficial dacă va merge în alegeri cu Nicușor Dan sau cu Vlad Voiculescu.

Politologul Stelian Tănase spune că PNL-ul îl susține pe Nicușor Dan, pentru că este candidatul cu cele mai mari șanse s-o învingă pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei: ”Dacă n-au avut încotro, s-au dus spre candidatura cea mai promițătoare, adică Nicușor Dan. PNL-ul nu a avut candidat, era foarte clar și de mult timp (...). Ca să spunem așa, cu drag, dacă n-avem încotro”.

Ce efecte va avea anunțul PNL asupra relațiilor dintre USR și PLUS, în condițiile în care alianța încă nu a anunțat oficial dacă va merge în alegeri cu Nicușor Dan sau cu Vlad Voiculescu? Stelian Tănase crede că formațiunea lui Dacian Cioloș va primi rău anunțul PNL: ”Rău, dar vor trebui să înghită gălușca, n-au ce să facă în acest moment. Mai simpatic ar fi să accepte toți că trebuie să meargă cu un singur candidat. N-au reușit să impună alegerile în două tururi. Altă soluție decât să meargă cu candidat unic ca să câștige nu există. Dacă PNL pierdea Bucureștiul, acum are șanse să câștige, eu cred că pierdea și la parlamentare sau venea foarte jos la parlamentare. Bucureștiul dă trendul, tortul în aceste alegeri îl reprezintă Bucureștiul”.

 Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.