Ministrul Alexe își pune A3 în cap. Senatorul PSD Daniel Zamfir, umilit de liberal: "Sper să nu se priceapă la economie cum se pricepe la mediu!"


Ministrul Alexe își pune A3 în cap. Senatorul PSD Daniel Zamfir, umilit de liberal: "Sper să nu se priceapă la economie cum se pricepe la mediu!"

Ministul Mediului, Costel Alexe, l-a pus la colț pe ”analfabetul economic” Daniel Zamfir, senator racolat de Gabriela Firea și soț al trompetei PSD de la Antena 3, Oana Zamfir.

La audierea de marți din comisia reunită de specialitate, Alexe l-a ironizat pe senator Zamfir cu privire la ”cunoștințele” sale de specialitate:

"Sper din tot sufletul să nu se priceapă domnul Zamfir şi la economie aşa cum se pricepe la mediu. În momentul, de faţă, dacă intrăm pe orice aplicaţie care monitorizează calitatea aerului din Bucureşti, vedem că avem poluare dincolo de episodul nefavorabil de duminică seară. Dacă măsurile din Planul integrat de calitate a aerului din Bucureşti şi toate celelalte oraşe din ţară ar fi implementat de către cei care vremelnic ocupă funcţiile de primari, aerul va fi mai respirabil.”, a spus ministrul către Daniel Zamfir. 

Mai mult, Alexe îi amintește fostului senator ALDE că Bucureștiul se află în procedură de infringement din cauză că ”idolul” său, primarul Gabriela Firea, nu a luat măsuri pentru salubrizarea corespunzătoare a Capitalei. 

”Pentru Capitală suntem în procedură de infringement unde mai aşteptăm doar verdictul Curţii Europene de Justiţie, unde sperăm că România nu va primi penalităţi, dar va trebui cu siguranţă să intre în normalitate cât se poate de repede. Bucureştenii simt pe propria lor sănătate valorile ridicate din cauza traficului infernal din municipiul Bucureşti. Din cauza poluării, avem reale probleme, pentru că administraţiile publice locale de sector care au poliţişti locali în departamentele de mediu nu-şi fac treaba. Avem reale probleme, pentru că primăriile de sector şi Primăria Generală a Capitalei nu fac o salubrizare eficientă aşa cum au trecut în Planurile integrate de calitate a aerului. Idolul dvs., Gabriela Firea, nu a indicat care este soluţia de eliminare a deşeurilor din Bucureşti", a menţionat Alexe, citat de Agerpres

Marți, miercuri și joi au loc în Parlament audierile miniștrilor Guvernului Cîțu în comisiile reunite de specialitate, urmând a primi avizele consultative ale acestora. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.