Noul șef al DNA redă speranța că Dragnea va face multă pușcărie. Anunț important legat de dosarul Tel Drum


Noul șef al DNA redă speranța că Dragnea va face multă pușcărie. Anunț important legat de dosarul Tel Drum

Noul procuror-șef al DNA, Crin Bologa, a fost întrebat luni despre termenul de soluționare al dosarului Tel Drum în care este implicat fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. Bologa nu a oferit un termen de soluționare, dar a explicat că i-a cerut procurorului care instrumentează dosarul Tel Drum să anunțe ce nevoi tehnice și logistice are pentru finalizarea cazului.

Bologa a adăugat că se va face tot posibilul pentru a oferi toate resursele materiale de care este nevoie în soluționarea dosarelor.

Bologa: "Am luat legătura cu secțiile din DNA în legătură cu toate dosarele mai vechi de un an sau cinci ani.

Nu m-a interesat un termen de soluționare de către procurorul de caz. Am întrebat de ce au nevoie toți procurorii de caz în cazul tuturor cauzelor pentru a nu se ajunge la prescrieri de fapte.

Dacă este nevoie de resurse materiale vom face tot posibilul să le asigurăm tot ce le trebuie pentru ca astfel de termene de prescriere să nu intervină".

Dosarul Teldrum este singurul dosar greu al lui Liviu Dragnea, unul conexat cu multe alte infracțiuni. El a pornit de la o sesizare a Oficiului European Antifraudă, care semnala faptul că Teldrum, compania din Teleorman, atribuită lui Liviu Dragnea, a fraudat bugetul european cu aproximativ 27 de milioane de euro. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea banilor europeni, prin intermediul Teldrum. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.