Deputații au votat schimbări radicale în programul ”Prima Casă”. Care sunt noile criterii de acordare a creditului


Deputații au votat schimbări radicale în programul ”Prima Casă”. Care sunt noile criterii de acordare a creditului

Programul ”Prima Casă” va deveni un program social numit ”O familie, o casă”, iar noua formă impune limite clare de venit pentru cei care vor să achiziționeze o locuință în rate. 

”O familie, o casă” prevede subvenții mai mici și restricții mai mari pentru accesarea unui credit, comparativ cu un plan de modificare a ”Prima Casă” anunțat de Guvern în luna mai. 

Veniturile nete ale aplicanților (individual sau cuplu) nu pot depăși 4500 ron net lunar, pragul maxim fiind de 7000 în funcție de numărul de copii. 

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților și merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Articolul integral poate fi citit pe Profit.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.