Iohannis anunță măsuri IMEDIATE pe fondul coronavirusului: ”Am convocat o discuție cu premierul și Ministrul Finanțelor. E absolut necesar să ne coordonăm eforturile. Nu vom ezita să adoptăm toate măsurile care se impun”


Iohannis anunță măsuri IMEDIATE pe fondul coronavirusului: ”Am convocat o discuție cu premierul și Ministrul Finanțelor. E absolut necesar să ne coordonăm eforturile. Nu vom ezita să adoptăm toate măsurile care se impun”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o serie de declarații în urma videoconferinței cu ceilalți lideri europeni pe tema coronavirusului și a măsurilor care trebuie luate pentru a preveni escaladarea crizei.

Europa este în stare de mobilizare. În această seară am avut o videoconferință şi am vorbit cu toţi liderii statelor UE despre evoluţia situaţiei în ţările noastre. Protejarea cetăţenilor europeni este prior zero şi am discutat măsurile necesare care se impun în acest moment.” 

De asemenea, pentru a adopta măsuri care să amelioreze impactul negativ al virusului asupra economiei, președintele Iohannis i-a convocat deja pe premier și pe Ministrul Finanțelor pentru o ședință miercuri, la ora 11.

Am convocat deja pentru mâine la ora 11 o discuție cu premierul și Ministrul Finanțelor Publice. Deși s-au confirmat 29 de cazuri în țara noastră, ele sunt puține comparativ cu alte state europene.”, a mai declarat președintele.

Fără îndoială, drepturile și libertățile fundamentale vor fi respectate, dar nu vom ezita să adoptăm și să implementăm toate măsurile care se impun. Efortul autorităților nu va fi suficient.

Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus. Respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern. E absolut necesar să ne coordonăm eforturile.
Doar prin măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient criza. Numai împreună vom reuși să prevenim efecte grave asupra economiilor europene.”, a mai spus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.