După ce a răspîndit frica în tinerețe, un pensionar M.A.I. împrăștie coronavirusul


După ce a răspîndit frica în tinerețe, un pensionar M.A.I. împrăștie coronavirusul

În asociația cadrelor în rezervă și retragere din MAI, care îi include pe foștii securiști și milițieni laolaltă sînt în jur de un sfert de milion de cadre, toți beneficiari ai unor ”pensii speciale” despre care nu s-a vorbit deloc, atunci cînd s-a pus problema acestor pensii în Parlament – deși, înainte vreme, mai auzeam (cel puțin cîte o vorbă-două), în fosta campanie electorală, măcar de pe la USR despre ”pensiile securiștilor”. Acum, toată lumea tace și fiecare dintre noi crede ce vrea.

Eu cred – sînt gata să pun mîna în foc – că pensionarul M.A.I. care a mințit și a provocat, în cel mai bun caz, intrarea în carantină a unui întreg spital, dacă nu a Capitalei, a fost securist. Dacă la Revoluție avea 30 de ani, înseamă că absolvise cel puțin o școală de subofițeri și era locotenent sau căpitan. Pentru că e internat la ”Dimitrie Gerota”, tind să cred că a fost în Trupele de Securitate, de unde a trecut bine-mersi direct în Jandarmeria română și de aici la pensie, probabil cel puțin cu gradul de maior sau colonel.

Atunci cînd a fost internat, ”pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni”, ascunzînd că se întorsese din Israel. Mă adresez public domnului ministru Marcel Vela: ce veți face cu acest ”pensionar M.A.I.”, dacă în cazul unor oameni simpli care au plecat pînă la buticul din colț s-au aplicat (pe bună dreptate, altfel) amenzi de 10.000 de lei, pentru înălcarea carantinei? Mai ales că, în acest caz, avem de-a face cu o ”dezinformare” (cum le place securiștilor să numească minciuna), cu consecințe deosebit de grave: e vorba de răspîndirea conștientă a unei epidemii într-o unitate spitalicească, obiectiv strategic și militar și de un real atentat la securitatea concetățenilor din București. Și, pentru a răspîndi orice suspiciune, ne puteți preciza, domnule ministru, cărei arme a aparținut pensionarul M.A.I.? Și ce grad are?

Pensia o putem presupune și singuri, pentru el amenda de 10.000 de lei ar fi aproape un fleac.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.