UPDATE 47 de cazuri COVID-19 în România. Numărul de bolnavi în București


UPDATE 47 de cazuri COVID-19 în România. Numărul de bolnavi în București

UPDATE 

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate miercuri în România. Este vorba despre o femeie de 63 de ani și un bărbat de 48 de ani. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 47.

Femeia de 63 de ani este un contact al femeii de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s-a întors în România în data de 29 februarie.

Bărbatul de 48 de ani este din București și e un contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota. El este asimptomatic.

În cursul zilei de miercuri, până la momentul transmiterii acestei știri, au fost confirmate 18 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. La nivelul Bucureștiului sunt 20 de cazuri de infectare cu coronavirus.

UPDATE 

Caz 47, barbat, 48 de ani. Cu domiciliul în București. Asimptomatic. Contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

Caz 46, femeie, 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel și care s- a întors în România în data de 29 februarie

UPDATE 

Încă un caz de coronavirus confirmat în această seară în România, fiind vorba în prezent de 45 de cazuri în total.

Informația a fost dezvăluită la Digi24 de către jurnalista Carla Tănasie, care a precizat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 20 de ani care a venit din Italia în data de 10 martie și care nu a prezentat vreun simptom.

Bărbatul a venit cu mașina alături de încă o persoană care la test a ieșit negativ, dar se va relua testul.

Carla Tănasie: "Este vorba despre un bărbat în vârstă de 20 de ani din Iași, venit din Italia în data de 10 martie. Intrase în carantină la Satu Mare. Este un pacient fără simptome. Va fi transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. A venit din Italia cu mașina cu o altă persoană care a fost și ea testată, dar a ieșit negativ, motiv pentru care testul va fi reluat. 

De asemenea, au mai fost confirmate în această seară încă 5 cazuri, 5 bărbați veniți tot din Italia prin vama Nădlac, carantinați în Arad, și au luat virusul de la un alt bărbat care era carantinat tot în Arad".

UPDATE

Numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 44 în România. Elementul care pune pe gânduri autoritățile este reprezentt de cazul pacientului cu numărul 39, care declară că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă, ceea ce ar putea fi primul caz de răspândire comunitară a COVID-19, neputând fi stabilit traseul contactării bolii. 

Mai mult, în privința ultimelor 5 cazuri este vorba despre 5 bărbați veniți din Italia.

"Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul voronavirus, numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 44. Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinati in Arad imediat de la sosire", a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 

Un bărbat de 52 de ani din Constanța a ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19. Este primul caz în județul Constanța și al 39-lea la nivel național. Autoritățile nu știu încă de la cine s-a molipsit cu coronavirusul, fiind posibil să reprezinte primul caz de răspândire comunitară a bolii.

"Bărbat, 52 de ani, Constanța, declară că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă", a transmit Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 

Încă o femeie care a fost în contact cu fostul ofițer MAI internat la Spitalul Gerota este infectată cu coronavirus, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 38. Astfel, numărul de persoane infectate de fostul ofițer a ajuns la 5: 

- soția (angajată a policlinicii MAI)
- nora gravidă (angajată PMB)
- nepotul de 3 ani
- un medic de la Gerota
- fiul (angajat SRI)

"Caz 38: femeie, 54 ani, contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota", a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Amintim că ofițerul în rezervă a fost plecat din țară și s-a întors în 26 februarie din Israel, însă nu a declarat acest lucru atunci când s-a internat la spitalul de urgenţă Dimitrie Gerota și a fost pus să completeze o serie de documente în acest sens. Spitalul precizează că a fost internat pe 5 martie cu alte simptome, însă la trei zile după internare a dezvoltat febră, ulterior fiind confirmat cu coronavirus. 

CITIȚI MAI MULTE AICI: Cine este ofițerul MAI în rezervă infectat cu coronavirus ale cărui minciuni odioase ar putea închide Bucureștiul. O jurnalistă spune tranșant ce ar merita „milițianul”: „sper să scape, ca să facă pușcărie”

Istoricul Marius Oprea a spus despre ofițerul mincinos din MAI, care a trecut în rezervă, că șansele sunt foarte mari ca acesta să fi fost securist: "pensionarul M.A.I. care a mințit și a provocat, în cel mai bun caz, intrarea în carantină a unui întreg spital, dacă nu a Capitalei, a fost securist. Dacă la Revoluție avea 30 de ani, înseamă că absolvise cel puțin o școală de subofițeri și era locotenent sau căpitan. Pentru că e internat la ”Dimitrie Gerota”, tind să cred că a fost în Trupele de Securitate, de unde a trecut bine-mersi direct în Jandarmeria română și de aici la pensie, probabil cel puțin cu gradul de maior sau colonel".

CITIȚI ȘI: După ce a răspîndit frica în tinerețe, un pensionar M.A.I. împrăștie coronavirusul

UPDATE

Un barbat de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26 februarie și 2 martie, este cel de al 37-lea caz de persoană infectată cu coronavirus. Prezintă simptome pe 06 martie și este internat la V. Babeș.

În prezent, numărul de cazuri confirmate în București a ajuns la 16, pe poziția a doua fiind județul Timiș cu 5 cazuri. 

UPDATE 

Un nou caz de coronavirus confirmat în București – al 13-lea din Capitală, al șaptele confirmat astăzi și al 36-lea la nivel național.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie. Ieri noapte s-a simțit rău și a avut simptomele deja cunoscute. Acum se află la terapie intensivă, la Victor Babeș, unde primește îngrijiri și urmează să facă obiectul unei investigații epidemiologice, pentru a fi identificate persoanele cu care a intrat în contact.

Momentan nu se știe dacă acest pacient a avut o legătură cu pensionarul MAI care a mințit că nu a fost plecat în Israel.

UPDATE

Grupul de Comunicare Strategică: "Încă trei cazuri confirmate cu noul coronavirus, numărul cazurilor ajungând la nivel național la 35.

Este vorba despre:

– Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic

– Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare

– Femeie, 53 ani, Covasna, sosită pe 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 32 în România. Ultimul caz este al unui bărbat din Iași, în vârstă de 38 de ani, care a luat contact cu un caz confirmat în Varșovia. Bărbatul s-a autoizolat din data de 9 martie 2020. 

"A fost confirmat cel de-al 32 lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varșovia, era în autoizolare din data de 9.03.2020", a Grupul de Comunicare Strategică.

În cursul zilei de miercuri, alte două persoane au fost confirmate cu infecție cu COVID-19, un bărbat din Iași și un medic de la Spitalul Gerota din București. Numărul de persoane infectate în județul Iași a ajuns la 3. 

Al 31-lea caz depistat cu coronavirus este un bărbat de 42 de ani, confirmat la Iași, la câteva zile după ce a revenit în țară din Veneția. Autoritățile au anunțat că bărbatul a venit în România pe 2 martie, primele simptome i-au apărut două zile mai târziu, iar pe 11 martie a ajuns la Spitalul de boli infecțioase din Iași

În privința celui de-al 30-lea caz este vorba de o femeie de 43 de ani care a intrat în contact cu pacientul care a fost internat în Spitalul Gerota, un polițist pensionar care a stat internat în spitalul MAI, după ce a fost în Israel, fără să anunțe în prealabil. Pacienta 30 este medic gastroenterolog la Spitalul Dimitrie Gerota unde un fost ofițer M.A.I. a fost internat mai multe zile înainte să fie depistat pozitiv cu coronavirus.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.