Klaus Iohannis l-a redesemnat pe Ludovic Orban, aflat în izolare la domiciliu, pentru poziția de premier


Klaus Iohannis l-a redesemnat pe Ludovic Orban, aflat în izolare la domiciliu, pentru poziția de premier

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a redesemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Klaus Iohannis și-a motivat decizia, spunând că Guvernul Orban a gestionat foarte bine situația privind criza generată de epidemia de coronavirus

Mai mult, președintele a precizat că toate discuțiile purtate astăzi cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier au fost constructive. 

Iohannis: "Toate discuțiile au fost foarte bune, foarte constructive. Toate abordările politicienilor cu care am discutat au fost consistente, mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație specială. (...) În cadrul acestor consultări am primit o singură propunere de persoană care să fie desemnată premier. Guvernul Orban a lucrat foarte bine de când a apărut criza generată de coronavirus. Rezultatele se văd. Avem relativ puține cazuri de infecții cu coronavirus. Este imposibil de imaginat ca în timpul acestei lupte, unde noi formăm o echipă serioasă, să schimbăm totul peste noapte, întrucât nimic nu ar mai funcționa. (...) L-am desemnat pe Ludovic Orban pentru poziția de prim-ministru".

Amintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat astăzi că se va autoizola la Vila Lac 1, întrucât senatorul PNL Virgil Chițac, depistat pozitiv cu coronavirus, a participat luni la ședința BPN a Partidului Național Liberal. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.