Dacă PSD nu fura și risipea banii, azi, România nu risca să fie îngenuncheată de Covid-19!


Dacă PSD nu fura și risipea banii, azi, România nu risca să fie îngenuncheată de Covid-19!

Să spunem lucrurilor pe nume: Ciuma Roșie a lăsat România complet descoperită în fața epidemiei de coronavirus.

În 2016, PSD a promis nu știu câte spitale regionale și un spital metropolitan. Avea bani pentru ele, de la Uniunea Europeană. Lui Dragnea și clicii sale nu le-a păsat. E greu să furi banii europeni, iese scandal, așa că pur și simplu au ignorat această resursă. Iar când oficialii de la Bruxelles le-au bătut obrazul că nu fac nimic, au inventat o poveste cu europeni răi, care ne forțează să construim spitale prea scumpe, las că le arătăm noi cum se fac spitale ieftine, pe banii de la buget. Și, bineînțeles, nu au făcut nimic. Așa că, azi, românii folosesc spitale vechi, care trebuiau demult demolate, fiindcă aceasta este singura posibilitate de a elimina infecțiile nosocomiale, tot mai agresive.

Cu ce s-a tot lăudat PSD-ul? Cu majorarea salariilor medicilor. Da, este adevărat, dar nu au majorat tot bugetul Sănătății, așa că ce s-a dat la medici s-a tăiat de la investiții sau chiar de la medicamente. În mod frecvent, pacienții sunt trimiși să-și cumpere singuri medicamente, cu promisiunea că, nu se știe când, le vor fi decontate.

Nuca de pe coliva acestui sistem, sistemul medical de stat, este corupția. Marea corupție, coordonată de mogulii care “administrează“ aceste spitale. Inși ca Beuran sau Sorina Pintea! Uitați-vă ce vile au și uitați-vă cum arată spitalele pe care le administrează. Banii pacienților au ridicat acele vile, nu altă sursă. Astfel de personaje sunt chiar PSD-ul, unii ca ei alimentează mașinăria partidului, din ce le-a ieșit după ce au vămuit contractele de achiziții publice.

Un alt un element crucial: în 2019, PSD a golit visteria, ca să plătească pomenile din campania electorală și lăsând țara cu un deficit de peste 4%. Acum, România este în imposibilitate să găsească bani pentru un fond de intervenție în economie, fiindcă epidemia de coronavirus va fi însoțită de o criză economică. Țara se va împrumuta tot mai scump pentru a acoperi cheltuielile curente. Dar, fără rușine, după ce a lăsat țara în faliment, aceeași bandă pesedistă strigă că nu mai sunt bani și se preface că nu știe cine este vinovat

Nu trebuie să uităm! România este nevoită să ia cele mai duri măsuri, de carantină, și să acționeze preventiv tocmai fiindcă sistemul medical de stat este pus la pământ de mafia pesedistă.

Într-o bună zi, ne vom vindeca de coronavirus. Dar România trebuie să se lecuiască și de Ciuma Roșie, mai rea, mai periculoasă și mai hrăpăreață decât orice altă boală a secolului XXI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.