UPDATE Răsturnare de situație: Poliția spune că NU a fost furat dezinfectantul ce urma să fie livrat către 2 spitale


UPDATE Răsturnare de situație: Poliția spune că NU a fost furat dezinfectantul ce urma să fie livrat către 2 spitale

UPDATE

Poliția a anunțat, miercuri seara, că din verificările făcute până acum, nu se adeverește informația că o mașină care ducea dezinfectanți la Spitalul din Lugoj a fost prădată de hoți. În cauză se continuă verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare de informații false.

IGPR: "Urmare a apariției în spațiul public a informației conform căreia ”o mașină care ducea dezinfectanți la spitalul din Lugoj a fost prădată de hoți pe drum”, pentru o corectă informare a cetățenilor, facem următoarele precizări:

• Din verificările efectuate, până la această oră, de către structurile Poliției Române această informație NU ESTE ADEVĂRATĂ.

• Polițiștii au avut discuții atât cu reprezentanții Spitalului Municipiului Lugoj cât și cu administratorul firmei care ar fi trebuit să furnizeze respectivul dezinfectant, iar ambele părți au negat informațiile apărute în spațiul public.

• În cauză se continuă verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare de informații false.

• Vă informăm că, de la începutul anului și până în prezent, la nivel național nu a fost înregistrată nicio sesizare prin care o persoană fizică sau juridică să semnaleze că, vreun autovehicul încărcat cu sute de litri de dezinfectant să fi fost victima vreunei infracțiuni.

• De asemenea, asigurăm cetățenii că efectivele Poliției Română sunt la datorie și acționăm zilnic pentru prevenirea și combaterea criminalității".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Criza declanșată de epidemia de coronavirus scoate la iveală tot soiul de comportamente abominabile din partea unor cetățeni. Unii sunt în stare să infecteze zeci de persoane prin debitarea unor minciuni prin care pun bețe în roate în misiunea autorităților de a estompa epidemia, precum fostul ofițer MAI de la Gerota care a mințit că nu a fost în Israel, alții evadează din carantină și își pun în pericol semenii, un exemplu în acest sens fiind cel al românului care s-a întors din Spania cu avionul deși știa că este infectat cu noul coronavirus și avea în posesia sa chiar un document care atesta acest lucru.

Desigur, nici nivelul de corupție nu e mai prejos pe timpul acestei crize. O cantitate de câteva sute de litri de dezinfectant, destinată pentru două spitale, unul din Lugoj şi altul din judeţul Hunedoara, a fost furată pe drum, între Ilfov şi judeţele din vestul ţării, conform news.ro

Managerul Spitalului Municipal Lugoj, Erwin Floroni: "Am făcut comandă la o firmă din Ilfov, să ne aducă dezinfectant. Am comandat 115 litri şi am văzut că nu mai ajunge la noi. Am dat telefoane la firma de la care am comandat, apoi la firma de curierat care ar fi trebuit să transporte şi în cele din urmă am aflat că dezinfectantul a dispărut pe drum. Firma de la care am comandat a spus că ne dau cantitatea cerută, dar să trimitem noi pe cineva să o ridice. Acum e cineva pe drum să ridice cantitatea de dezinfectant".

Firma din București a asigurat conducerea spitalului din Lugoj că își va respecta totuși contractul, numai că dezinfectantul va trebui ridicat de la sediul firmei din București, pentru că nu vrea să-și asume încă un risc. Astfel, în cursul serii, o mașină a spitalului din Lugoj va pleca spre Capitală pentru a aduce materialul sanitar, potrivit Digi24

Potrivit managerului, la Spitalul din Lugoj mai sunt dezinfectanţi în magazie, pentru următoarele trei săptămâni, însă conducerea unităţii a vrut să fie prevăzătoare, iar de aceea a comandat noi stocuri.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.