Istanbul: 20 de oameni au murit după ce au băut lichior contrafăcut crezând că astfel vor fi feriți de COVID-19. Alți 34 sunt spitalizați


  • ACP
  • Mar 20, 2020 12:26
  • 2005
Istanbul: 20 de oameni au murit după ce au băut lichior contrafăcut crezând că astfel vor fi feriți de COVID-19. Alți 34 sunt spitalizați

Situația de criză generată de pandemia Covid-19 produce în mai multe feluri pierderi de vieți omenești și pagube colaterale, mai ales acolo unde guvernele au ales să nu comunice adevărul și oamenii încearcă să găsească singuri soluții în fața pericolului contagiunii.

Poliția din Istanbul a raportat, joi, moartea a 20 de persoane, în cursul ultimelor zile, și spitalizarea altor 34, care au băut lichior contrafăcut crezând că astfel vor fi feriți de coronavirus.

Aceștia și-au făcut și frecții cu alcoolul izopropilic vândut ca lichior, tot cu gândul că pot astfel să evite infectarea cu noul virus.

Toate victimele sunt din Turkmenistan și locuiau în diferite zone ale Istanbulului, au mai declarat oficialii poliției – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.