Bombă sanitară la Suceava: zeci de angajați ai spitalului, cuprinși de panică, s-au îmbulzit la coadă, așteptând să fie testați pentru COVID-19


Bombă sanitară la Suceava: zeci de angajați ai spitalului, cuprinși de panică, s-au îmbulzit la coadă, așteptând să fie testați pentru COVID-19

Sistemul medical sucevean a fost răpus de o adevărată bombă sanitară. 92 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost confirmate cu infecția cu noul coronavirus până la această oră, conform unui mesaj transmis pe Facebook de Federația Sanitas din România.

Începând de luni, toți angajații Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt testați pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. În cursul dimineții de marți, personalul medical al spitalului s-a așezat la coadă, așteptând testarea COVID-19.

Detaliul ce trebuie evidențiat este reprezentat de faptul că zeci de angajați ai spitalului s-au îmbulzit la coadă, distanța minimă de un metru pentru a fi prevenită răspândirea noului coronavirus nemaifiind respectată

Potrivit Monitorul de Suceava, li s-a transmis angajaților că nu sunt suficiente teste pentru toată lumea, iar, pe cale de consecință, panica a pus stăpânire pe aceștia, începând să se înghesuie pentru a putea fi testați și pentru a afla dacă sunt sănătoși sau nu.

Un medic a reflectat pentru publicația Libertatea proasta organizare din sistem, angajații find chemați să stea la coadă în curtea Spitalului Județean Suceava, așteptând aproximativ 2 ore și jumătate până la începerea testării.

"Testarea are loc în pavilionul spitalului vechi, la Infecțioase. Ne-au chemat la 7:30 și au început testarea pentru COVID-19 la 9:50", a spus medicul. (citiți AICI mai multe detalii)

Sursa foto: Monitorul de Suceava, Libertatea (foto centru)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.