PORCI CRIMINALI: prorusul Dodon și socialiștii sparg mii de euro pe medalii sovietice, în timp ce COVID-19 face ravagii în Basarabia! Medicii se plâng că nu au echipamente, Dodon își face campanie electorală sovietică de 9 mai!


PORCI CRIMINALI: prorusul Dodon și socialiștii sparg mii de euro pe medalii sovietice, în timp ce COVID-19 face ravagii în Basarabia! Medicii se plâng că nu au echipamente, Dodon își face campanie electorală sovietică de 9 mai!

Potrivit Jurnal.md, din bugetul de stat urmează să se scoată peste 157.000 de lei  pentru confecționarea medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”. Proiectul urmează să fie votat astăzi în ședința guvernului.

În timp ce zilnic crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19, medicii se plâng de condițiile proaste de muncă și de faptul că nu-și primesc salariile la timp, guvernul se pregătește de sărbătorirea zilei de 9 mai. Astăzi, în ședința guvenului, noul ministru al Apărării, Alexandru Pânzari va propune alocarea resurselor financiare suplimentare Ministerului Apărării pentru confecționarea medaliilor pentru veterani.

Confecționarea distincției nominalizate pentru 450 de veterani de război necesită cheltuieli financiare în sumă de circa 157,5 mii lei.

„Mijloacele financiare necesare în acest sens urmează a fi alocate suplimentar Ministerului Apărării, la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020”, se arată în proiectul de lege.

La începutul lunii februarie, în cadrul ședinței guvernului, a fost aprobată o hotărâre cu privire la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a „Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei”.

În planul de acțiuni era inclusă și confecționarea medaliilor jubiliare „75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel deal Doilea Război Mondial”, în sumă de circa 195 mii lei. În acel plan din februarie era specificat că realizarea proiectului se va efectua în limita bugetutului aprobat al instituțiilor responsabile pentru anul 2020.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.