UPDATE Sinistroșenia antivacciniștilor! O femeie, amenințată cu violul, iar un deputat cu moartea de către cei care se opun vaccinurilor


UPDATE Sinistroșenia antivacciniștilor! O femeie, amenințată cu violul, iar un deputat cu moartea de către cei care se opun vaccinurilor

UPDATE 

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a semnalat joi, 26 martie, un nou caz de violență dusă la extrem din partea celor care se opun vaccinurilor. Ieri, liberalul era amenințat cu moartea de antivacciniști. Astăzi, Ana Maira, a fost amenințată cu violul și linșajul de antivacciniști.

Astfel, deputatul a anunțat că va fi depusă o plângere la poliție pentru ca astfel de indivizi să suporte rigorile legii. 

Vedeți foto cu amenințările: 

Ovidiu Raețchi, pe Facebook: "A venit rândul unei doamne, Ana Maita, sa fie amenințată cu violul și linșajul de antivacciniști.

Am crezut mult timp că cel mai bun răspuns pentru toată campania asta de intimidare e adoptarea Legii Vaccinării - lucru care oricum se va întâmpla în următoarele săptămâni.

Dar nu e suficient. Când vorbești asa cu o femeie, suporți rigorile legii".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a relatat miercuri pe Facebook că a fost amenințat cu moartea pentru că s-a pronunțat în mai multe rânduri în favoarea vaccinării obligatorii

Cu toate acestea, liberalul a transmis că nu cedează presiunilor, iar în acest sens va vota în Parlament legea ce prevede sancțiuni pentru părinții care nu își vaccinează copiii.

Redăm mesajul liberalului: 

"Argumentul ultim al antivaccinistilor: amenințarea cu moartea.

Absurd. Din două motive. In primul rând, conform legii, acum ar trebui să fac plângere si sa pun polițiștii pe drumuri. Si sunt lucruri mult mai importante de făcut de oamenii legii în aceste zile critice.

In al doilea rand, legea vaccinarii este în Parlament și va fi oricum votată. E necesară și va salva multe vieți. Într-un context de pandemie, e absolut evident că vaccinarea va fi reglementată. Ce faci, ajungi sa ameninti cu moartea sute de parlamentari?

Asa cum am mai spus, nu am mai vazut niciodata o campanie mai violenta de intimidare decât cea dezlănțuită de antivaccinisti în ultimele săptămâni. Sute de mesaje telefonice în miez de noapte, sute de mailuri, amenințări cu moartea și cu trimiterea în judecată.

Iar eu abia astept, în continuare, sa votez legea vaccinarii!".

Vedeți foto cu amenințările cu moartea: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.