Situația din spitale frizează demența! Medic român înfășurat în saci de gunoi și trimis să consulte un pacient suspect de COVID-19


Situația din spitale frizează demența! Medic român înfășurat în saci de gunoi și trimis să consulte un pacient suspect de COVID-19

În vreme ce autoritățile se împăunează că testează tot poporul, situația din spitale continuă să fie dramatică. Cadrele medicale se infectează pe bandă rulantă și strigă într-un glas că nu au nici măcar strictul necesar în materie de echipamente de protecție, fiind trimise să lucreze în condiții de contaminare incredibile.

O situație de-a dreptul kafkiană s-a înregistrat la Spitalul Județean Craiova unde a fost imortalizat un medic și echipamentul său improvizat de protecție împotriva unuia din cei mai contagioși viruși din istorie:

Halat de unică folosință de vizitator, saci de gunoi în picioare, prinși cu leucoplast, viziera proprietate personală a unei colege, mască chirurgicală non-FFP2 - este echipamentul de protecție folosit în aceste zile de Sorin Alexandru, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Craiova, scrie siteul hotnews, care postează și imaginea din dreapta a doctorului. În stânga aveți o imagine a echipamentelor folosite de paramedicii din Coreea de Sud (postată de istoricul Mădălin Hodor).

Și medicul Silvia Costinean, de la Marie Curie, spunea într-o postare zilelea astea că în Italia, unde sunt mii de cadre medicale infectate, echipamentele de protecție folosite de acestea sunt mai bune decât orice am avea noi mai bun în spitale la ora asta.

"Asa ne-a echipat Ministerul Sănătății să vedem un posibil bolnav de COVID-19. Noaptea 24 spre 25 martie. Se pare ca secția UPU face eforturi sa ne asigure un echipament decent. Sa vedem câte echipamente ne va trimite Guvernul Izolatilor la Domiciliu. Și când! Să nu fim pozitivi până atunci", declară medicul Sorin Alexandru.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.