Florina Presadă solicită suspendarea pensiilor speciale pentru parlamentari: "Am depus un amendament"! Gaura bugetară enormă creată de privilegiații din Parlament


Florina Presadă solicită suspendarea pensiilor speciale pentru parlamentari: "Am depus un amendament"! Gaura bugetară enormă creată de privilegiații din Parlament

Senatoarea USR Florina Presadă a anunțat vineri că a depus un amendament la OUG30/2020 prin care suspendarea plății pensiilor speciale ale parlamentarilor pe întreaga perioadă a anului 2020.

Florina Presadă a precizat că s-ar economisi aproximativ 10 milioane de euro dacă ar fi acceptat amendamentul ei, iar astfel acești bani ar putea fi alocați pentru echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialiști, în contextul epidemiei de coronavirus. 

Un număr de 768 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an, se arată în răspunsurile furnizate de Parlament la solicitările G4media.ro. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună. Cuprinse între 2.000 de lei, cei mai mică, și 12.000 de lei, cea mai mare, cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând. (citiți AICI mai multe detalii) 

Florina Presadă, pe Facebook: "Fără pensii speciale pentru parlamentari.

Unul dintre amendamentele pe care le-am depus la OUG30/2020 este ca anul acesta să se suspende plata acestor pensii speciale ale parlamentarilor iar banii aceștia să fie redirecționați către bugetul Ministerului Sănătății. Vorbim despre aproape 10 milioane de euro pe care Ministerul Sănătății i-ar putea folosi pentru echipamente de protecție, ventilatoare pulmonare, tratamente, specialiști.

Până ne lămurește CCR cu privire la legea prin care aceste pensii sunt eliminate cu totul, măcar să nu le plătim.

USR a avut mai multe proiecte legislative și amendamente prin care a propus eliminarea tuturor pensiilor speciale încă de la intrarea sa în Parlament. Fiecare ar trebui să primească pensia pe care o merită, conform contribuției sale.

Cu atât mai mult în aceste momente este nevoie ca toate resursele să fie direcționate către lupta împotriva răspândirii acestui nou coronavirus, și nu către plata unor privilegii.

Iubește România cu ochii deschiși!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.