Sinistrul de la conducerea DSP Arad, pe făraș? Răspunsul ministrului Sănătății


Sinistrul de la conducerea DSP Arad, pe făraș? Răspunsul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri că ia în calcul schimbarea șefului DSP Arad, Constantin Catană, care și-a bătut joc de personalul medical care se luptă în prima linie cu COVID-19. 

"Ne gândim la schimbarea managerului DSP Arad având în vedere și o evaluare pe care urmează să o facem perioada următoare", a spus ministrul Sănătății.

Amintim că un video intrat intrat în posesia publicației Special Arad ni-l arată pe directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, răstindu-se la personalul sanitar, care solicita atât echipamente pentru a se proteja de COVID-19, cât și o instrucție (training) privind utilizarea respectivelor echipamente, așa cum se face în orice stat civilizat, pentru a nu exista riscul contaminării.

Privind cei ce se întreabă de ce ar trebui ca medicii să fie instruiți de DSP privind utilizarea echipamentelor, precizăm că în cazul COVID-19 este vorba despre echipamente speciale care se folosesc doar în situații speciale, iar în acest sens subliniem că nu s-a făcut instructaj până în prezent la niciun nivel al personalului medical și, mai mult, până acum majoritatea cadrelor medicale nici nu au văzut un asemenea echipament, conform relatării unei asistente medicale căreia nu-i vom dezvălui identitatea.

Cu o aroganță dusă la extrem, directorul DSP Arad, Constantin Cătană, în loc să motiveze personalul medical ținând cont de stresul provocat de criza COVID-19, a început să le aducă reproșuri medicilor, inclusiv, atenție, legate de freza cu care s-au prezentat în fața lui. În ceea ce privește instrucția referitoare la uzitarea echipamentelor speciale, șeful DSP Arad le-a transmis de mai multe ori medicilor că și-au ales greșit meseria. (consultați AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.