Olguța Vasilescu îl face albie de porci pe informaticianul care a descoperit dezinfectanții otrăvitori de la Craiova: „Un reclamagiu de profesie rămâne impotent dacă nu stă dracului o oră în casă cât durează dezinfecția”


Olguța Vasilescu îl face albie de porci pe informaticianul care a descoperit dezinfectanții otrăvitori de la Craiova: „Un reclamagiu de profesie rămâne impotent dacă nu stă dracului o oră în casă cât durează dezinfecția”

Fosta peremistă Lia Olguța Vasilescu, în prezent deputatul PSD de Dolj, îl linșează într-o postare pe pagina personală de Facebook pe Petru Becheru, informatician de profesie și președinte al Asociației de proprietari Romarta, cel care a descoperit că substanța cu care dezinfectau autoritățile scările de bloc din Craiova este de uz veterinar, destinată igienizărilor de locații folosite pentru animale (în absența acestora, după cum se specifică în prospect), fiind deosebit toxică pentru om.

De altfel, descoperirile domnului Becheru și declarațiile sale exclusive pentru PODUL.ro au determinat DSP Dolj să analizeze speța și să decidă oprirea dezinfectării imobilelor din oraș cu substanța în cauza, Aldezin, un biocid produs de SC Pasteur Filiala Filiași. (detalii AICI)

Lia Olguța Vasilescu: „Hal de instituți! Un reclamagiu de profesie convinge DSP să își retragă avizul dat Salubrității craiovene pentru un dezinfectant, că altfel rămâne impotent și femeile din bloc infertile și se îmbolnăvesc animăluțele și peștișorii locatarilor! Dezinfectantul e folosit în toată Europa, are aviz de la Ministerul Sănătății până în 2024 și era stropit pe scările blocurilor de către societate în conformitate cu ordonanță militară dată zilele trecute. DSP aprobă inițial, apoi amendeaza societatea că a folosit dezinfectantul recomandat de ea și, prin viu grai, funcționarii DSP spun că le e frică de plângeri penale, iar societățile care solicită avize nu trebuie să ia de bun chiar tot ce scriu ei acolo, că ei recomandă, dar fiind recomandare se pot răzgândi oricând. Vela, aruncă la coș ordonanțele militare că slujbașii statului nu le aplică fiindcă, mai rău decât de coronavirus, se teme un reclamagiu că rămâne impotent dacă nu stă dracului o ora în casă, cât ii recomandă societatea care face dezinfecția...”

Răbufnirea doamnei deputat ar putea avea legătură nu doar cu situația de față când o firmă apropiată este practic împiedicată să facă niște afaceri colosale în vreme de Covid, ci și de o ranchiună mai veche. Petru Becheru este denunțătorul Olguței Vasilescu într-un dosar în care fostul edil al Craiovei a fost chiar reținută de DNA pentru 24 de ore. (detalii AICI)

Pe lângă oprirea dezinfectărilor cu Aldezin, Direcţia de Sănătate Publică Dolj a decis să deschidă și o anchetă internă pentru că folosirea produsului fusese anterior aprobată de angajaţii instituţiei, deși substanţa nu trebuie folosită în spaţiile locuite.

Potrivit lui Petru Becheru, acordul dat de DPS societății Salubritate Craiova, companie înființată de municipalitate în timpul mandatului de primar al deputatei Vasilescu, nu ar fi chiar o surpriză sau o neglijență, ci face parte din seria cârdășiilor pesediste din oraș, numeroși angajați ai Direcției de Sănătate Publică din Dolj fiind apropiați de partidul-mafie.

Interesant e că însăși instituția care pare astăzi de partea buna a forței – DPS – pare într-o primă fază destul de amenințătoare la adresa lui Petru Becheru și a demersului perfect justificat al acestuia de informa despre substanța folosită de compania PSD. O înregistrare halucinantă dintre dl Becheru-angajată DPS puteți urmări AICI.

Până ca Petru Becheru să ceară detalii despre dezinfectantul folosit, aproximativ 500 de scări de bloc fuseseră dezinfectate, săptămâna trecută, în Craiova.

Duminică, 5 aprilie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au anunţat că a fost începută o anchetă internă privind modul în care "s-a răspuns la solicitarea de consultanţă" a societăţii de salubritate din Craiova.

“În data 24.03.2020, SC Salubritate Craiova SRL a solicitat consultanţă la DSP Dolj cu privire la utilizarea unui biocid pentru acţiunea de dezinfecţie a scărilor de bloc şi dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor. Personalul de specialitate care a analizat solicitarea a încadrat produsul biocid în altă categorie decât cea în care este clasificat în Registrul Naţional de Evidenţă a Produselor Biocide. Respectivul produs nu are indicaţie pentru dezinfecţia spaţiilor locuibile şi nici pentru dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor, ci este pentru uz veterinar. Avizul a fost eliberat, în mod eronat, în data de 25.03.2020. (…)În urma sesizării adresate de Primăria Craiova Instituţiei Prefectului Dolj, DSP Dolj a demarat o anchetă internă privind modul în care s-a răspuns la solicitarea de consultanţă a societăţii SC Salubritate Craiova SRL”, au anunțat reprezentanţii DSP Dolj

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, angajaţii instituţiei care au avizat substanţa pentru a fi folosită la dezinfecţia scărilor de bloc, riscă să fie sancţionaţi cu avertisment şi chiar desfacerea contractului de muncă.

Peste 4 mii de scări de bloc ar fi trebuit dezinfectate în Craiova pentru a împiedica răspândirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.