Acuzații devastatoare: dubiosul Adrian Streinu Cercel a DETURNAT 14 milioane euro din fondurile pentru combaterea Covid-19! Baronul cu halat și feuda de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș


Acuzații devastatoare: dubiosul Adrian Streinu Cercel a DETURNAT 14 milioane euro din fondurile pentru combaterea Covid-19! Baronul cu halat și feuda de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș

Jurnalista Ondine Gherguț lansează un atac devastator la adresa dubiosului doctor pesedistoid Adrian Streinu Cercel, pe Facebook, pe care-l acuză în termeni duri că a deturnat în scopuri personale nu mai puțin de 14 milioane de euro din cele circa 16,5 milioane euro alocate pentru combaterea pandemiei Covid-19.

Acuzațiile jurnalistei vin în contextul în care doctorul Șerban Bubenek – președintele Societății Române de Terapie Intensivă și medicul șef al Secției ATI de la Institutul CC Iliescu Fundeni – l-a catalogat ”mincinos” pe Adrian Streinu Cercel, la B1 TV, iar acesta din urmă a dat bir cu fugiții, închizând telefonul în direct.

Lui Adrian Streinu Cercel i se reproșează că a instituit o feudă coruptă și eminamente personală ale cărei tentacule au capturat Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. Mai mult, baronul cu halat menține un nespecialist la șefia Secției ATI, fapt care, nu-i așa, ar putea să cauzeze chiar și moartea unor pacienți. Adrian Streinu Cercel a închis telefonul în momentul în care Bubenek i-a amintit de o discuție în care susținea că Wuhan e un punct mic pe harta Chinei și că o gripă de acolo nu poate ajunge până în România. ”Dvs., dle profesor, ne-ați spus că e o simplă gripă și că ne veți trata cu o simplă ciorbă caldă!”, i-a amintit Bubenek.

Podul.ro vă prezintă gravele și revoltătoarele acuzații lansate de jurnalista Ondine Gherguț:

”Cu adevărat atitudine de doctor! Primul care are curajul să-i dea o PALMĂ morală baronului prof.dr. Streinu-CERCEL, stăpânul feudei numite Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, făcându-l, cu argumente, mincinos în direct la B1tv!

Cercel a FUGIT din colț închizând telefonul!

Profesorul Șerban BUBENEK, președintele Societății Române de Terapie Intensivă și medicul șef al Secției ATI de la Institutul CC Iliescu Fundeni, i-a spus doctorului Steinu-Cercel că a făcut feuda personală din Institutul Balș, că de 11 ani încalcă legea ținând pe funcția de șef de Secție ATI un nespecialist, în condițiile în care are în institut medici foarte buni specialiști ATI și că nici un medic ATI din alte instituții nu este de acord să fie transferat pentru a lucra sub comanda unui șef care NU se pricepe, fiind în joc viața pacienților, refuzul e în beneficiul pacienților.

Dr. BUBENEK i-a adus aminte de o ședință de la Ministerul Sănătății la care Cercel a declarat sfidător că nu vrea să organizeze concurs pentru șefia Secției ATI deoarece la Institutul Balș ‹Fac ce vreau eu›.

CERCEL a închis telefonul când prof. BUBENEK i-a adus aminte că a mințit și când a spus că WUHAN, unde a apărut SARS-COV-2, e un punctuleț pe harta Chinei, care NU ajunge la noi pentru că e foarte departe, că alcoolul sanitar e apă de ploaie, că masca ne face mai mult rău...

Cea mai tare replică a prof. BUBENEK: ”Dvs., dle profesor, ne-ați spus că e o simplă gripă și că ne veți trata cu o simplă ciorbă caldă!”

Ce știu eu din surse de la Institutul Matei BALȘ, feuda lui Cercel

Baronul a sifonat mare parte din banii alocați pentru combaterea pandemiei!

De unde banii și cum? Din cele circa 16,5 milioane de euro alocate secțiilor ATI din toată țara. Ca șef peste minister, CERCEL și-a tras peste 14 milioane euro!

Ce-a făcut cu banii? De ce din numărul bolnavilor în stare gravă din toată țara, în secțiiler ATI au murit circa 1000 de pacienți de COVID, iar restul, de peste 1000, pe secții? De ce n-au fost duși în ATI, că erau locuri? De ce NU au fost tratați cu antivirale? De ce n-au avut antivirale când CERCEL trebuia să le achiziționeze și să le distribuie?

Răspunsul, mâine!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.