Apariție șocantă a fiului disidentei Doina Cornea la televiziunea de propagandă a securistului Dan Voiculescu


Apariție șocantă a fiului disidentei Doina Cornea la televiziunea de propagandă a securistului Dan Voiculescu

În urmă cu câteva zile, fiul disidentei comuniste Doina Cornea, Leontin Horațiu Iuhas, anunța, pe pagina sa de Facebook, printr-o scrisoare deschisă, că a decis să refuze invitația președintelui Klaus Iohannis de a participa, în 20 mai, la ceremonia publică "30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului".

LHI preciza că cele câteva săptămâni de pușcărie pe care le-a făcut pentru că și-a spus părerea înainte de 1989 nu-i permit să se declare o victima a comunistului, în plus, nu înțelege de ce o ceremonie dedicată Revoluției din Decembrie 1989 are loc în luna mai. Iuhas spune că, dacă ceremonia este făcută în scopuri electorale, refuză să participe.

Leontin Horaţiu Iuhas a decis, miercuri seară, să meargă în emisiunea de propagandă "Sinteza zilei", moderată de Mihai Gâdea, unul dintre cei mai devotați angajați ai securistului Felix, și să explice – mai mult decât a făcut-o deja în scrisoarea publică - de ce a decis să-l refuze pe președintele Klaus Iohannis.

"Când i-am scris domnului președinte mi-am ales cu foarte mare grijă cuvintele pentru a face un text cât mai decent. Tocmai de aceea, în varianta inițială, eu am folosit sintagma "Duminica Orbului" pe care am scos-o din aceste motive ca să nu transform acest text într-un fel de parodie. De asemenea, știind că domnul președinte Iohannis este acum un liberal, mă gândeam că a fost doar o scurtă scapare de memorie și sincer mai speram acum când vrea să dreagă busuiocul că această alegere a datei de 20 mai pentru comemorarea martirilor comunismului a fost pentru că în această dată domnul Corneliu Coposu va împlini 105 ani.

Sau poate s-a gândit că în 30 mai mama mea va împlini 90 de ani. Sau m-am gândit că domnul președinte Iohannis și-a adus aminte că la sfârșitul acestei luni va sosi pe pământ românesc Sanctitatea sa Papa Francisc care va veni să beatifice șapte episcopi martiri greco-catolici. Sau poate s-a gândit că în data de 16 mai, după doi ani de chinuri și torturi în închisoarea Jilava, a murit Fericitul Vladimir Ghika", a spus Leontin Iuhas.

"Mi s-a reproșat că de ce am făcut această scrisoare publică, pentru că dacă doream să-i spun ceva președintelui puteam să i-o spun foarte frumos prin răspunsul meu pe care să-l trimit la Cotroceni, dar care e rostul?

Păi rostul e acela că părându-mi-se că această invitație nu are chiar scopul pe care aparent l-ar avea, aș fi vrut să atrag atenția - și fac un apel acum la toți cei care sunt în această categorie cu mine, invitați ca și persoane care au suferit în timpul comunismului, să se gândească bine dacă participă sau nu la această manifestare", a adăugat Iuhas, potrivit antena3.ro.

Postarea jurnalistului Mircea Marian, de pe Facebook, redă foarte exact stupefacția pe care a produs-o prezența lui Leontin Horațiu Iuhas la televiziunea unui fost securist, pe care tocmai apartenența la această structură odioasă l-a îmbogățit.

Mircea Marian: Eu pot înțelege că fiului Doinei Cornea nu-i place de Iohannis, e opinia lui politică...,dar să se ducă la Antena 3, la postul unui turnător sinistru, ca să se vaiete, e peste puterea mea de înțelegere. Nu pot pricepe, nu pot. 
Confiscarea discursului anticomunist de către urmașii PCR și de pterodactilii fostei securități e unul din cele mai îngrozitoare lucruri care se întâmplă în țara asta. E garanția că nu ne vom face bine niciodată, că nu se va face niciodată lumină asupra crimelor comunismului, pentru că la dreptate sau justiție, la ziua în care cei care-i comandau pe torționari vor da socoteală, chiar nu mai visez. 
Turnătorul Felix a preluat simbolul Doinei Cornea. Îmi vine să intru în pământ de rușine.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.