Banii comuniștilor chinezi i-au anesteziat pe politicienii de la Seul: Huawei a semnat un important contract în Coreea de Sud, fapt ce poate cauza serioase probleme și Occidentului


  • ACP
  • Jun 18, 2020 15:03
  • 1589
Banii comuniștilor chinezi i-au anesteziat pe politicienii de la Seul: Huawei a semnat un important contract în Coreea de Sud, fapt ce poate cauza serioase probleme și Occidentului

După o perioadă în care a fost exclusă sistematic de pe piețele de unde ar fi avut cele mai mai profituri și cele mai bune rezultate pentru Beijing, compania Huawei Technologies Co a semnat, vineri, un important contract de parteneriat pentru susținerea afacerilor din domeniul inteligenței artificiale din Coreea de Sud.

Astfel, Huawei Korea va fi implicată în susținerea Korean Artificial Intelligence Association, care reprezintă 300 de firme din domeniul inteligenței artificiale, multe dintre ele având ca obiectiv extinderea pe piețele mari din Occident.

Filiala coreeană a companiei chineze a declarat că va susține dezvoltarea infrastructurii legate de inteligența artificială și va lucra la ”dezvoltarea unui ecosistem sănătos pentru inteligența artificială” din Coreea de Sud, dar se va ocupa și de programele educaționale și de organizarea de evenimente.

Asta vine după ce Huawei Korea și-a deschis anul trecut o filială pentru tehnologia 5g în Seul, unde companiile locale și alte afaceri partenere pot testa echipamentele și tehnologiile lor din domeniul 5g – mai multe detalii AICI.

E greu de înțeles cum au acceptat cei din Coreea de Sud să lase o companie chineză, acuzată în mai toată lumea liberă că pune în pericol siguranța comunicațiilor să activeze pe piața sa, să se ocupe de ”dezvoltarea unui ecosistem sănătos pentru inteligența artificială”, dar și de promovarea activităților sale, de organizarea de evenimente, de oferit burse, de tot ce transformă comuniștii chinezii în propagandă, recrutare și corupere.

Se știe bine cum folosește China resursele de inteligență artificială pentru supravegherea și controlul populației proprii și tehnologia de comunicații pentru activități extinse de spionaj împotriva statelor și companiilor străine.

Nici măcar Vietnamul, țară comunistă vecină cu China, nu a permis companiei Huawei să activeze în domeniul comunicațiilor, în domeniile de varf, cum ar fi dezvoltarea rețelelor 5g. Vietnamezii au preferat să lucreze cu companiile europene Ericsson AB, Nokia Oyj și cu cea americană Qualcomm Inc., știind mai bine ca oricine ce înseamnă prezența tehnologiei și companiilor chineze în țara lor – mai multe detalii AICI.

La rândul său, India a interzis săptămâna asta companiilor din domeniul telecomunicațiilor să cumpere echipament chinezesc de telecomunicații după ultima confruntare din zona munților Himalaya.

Prezența tehnologiei chineze în firmele sud-coreene, care sunt răspândite în tot Occidentul, va pune probleme serioase de securitate în țările unde acestea sunt prezente și intenționează să se dezvolte, dar și în Coreea de Sud, țară amenințată permanent cu războiul de Coreea de Nord, partenera militară fidelă a Beijingului. Se pare însă că banii comuniștilor reușesc să anestezieze decidenții politici și să blocheze luarea deciziilor raționale, ceea ce dovedește încă o dată cât de departe trebuie stat de orice colaborare cu regimul comunist de la Beijing și cu companiile sale – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.