Birchall cere procurorilor să se sesizeze din oficiu contra Gabrielei Firea: "Nu mai putem tolera jaful din banii publici!"


Birchall cere procurorilor să se sesizeze din oficiu contra Gabrielei Firea: "Nu mai putem tolera jaful din banii publici!"

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a semnalat luni că pagina ei de Facebook a fost invadată de o rețea de postaci cu conturi false care, potrivit informațiilor pe care le-a primit de la mai mulți specialiști în IT, ar aparține Primăriei Capitalei. 

În acest sens, Ana Birchall i-a solicitat Gabrielei Firea să clarifice de urgență situația, întrucât folosirea angajaților Primăriei Capitalei pentru a desfășura actitvități cu iz politic ține de sfera infracțiunilor prevăzute de Codul Penal și de Procedură Penală. 

Mai mult, Ana Birchall a cerut "autoritătilor legale competente să se sesizeze din oficiu, tot în regim de urgență, dat fiind că vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege".

Birchall, pe Facebook: "Am observat că, de la o vreme, pagina mea oficiala de Facebook a fost invadată de diverși postaci cu conturi false care aveau "misiunea specială" să mă denigreze și să deturneze atenția de la informațiile importante pentru opinia publică. Am avut curiozitatea să văd și eu cine sunt acești troli. Și... surprize, surprize! Ințeleg că acești postaci cu conturi false duc direct la Primăria Capitalei! Șoc și groază! Parcă nu-mi venea să cred... am verificat și răsverificat. Rezultatul - același, fără putință de tăgadă! Doamna Primar General Firea, vă solicit public să confirmați și să explicați în regim de urgență - deoarece cheltuirea banilor publici este o informație de interes public - dacă în fișa postului acestor angajați ai Primăriei Capitalei este ca în timpul serviciului să desfășoare activități cu iz politic în beneficiul dvs., direct, ca de pildă invadarea paginilor diverselor persoane publice față de care nu aveți o simpatie deosebită, pentru ca aceștia să fie atacați și denigrați și pentru a deturna discuțiile de la teme extrem de importante - ca de exemplu cele privind justiția. Vă învederez faptul că aceste acțiuni și complicități sunt infracțiuni prevăzute de Codul Penal și de Procedură Penală și tocmai de aceea este imperios necesar ca Dvs .personal să clarificați cât mai repede aceste aspecte. De asemenea, solicit autoritătilor legale competente să se sesizeze din oficiu, tot în regim de urgență, dat fiind că vorbim aici de folosirea banului public în alte scopuri decât cele prevăzute de lege.

P.S. Mulțumesc din suflet cititorilor paginii mele care mi-au indicat această „ispravă” a doamnei Primar General și îi rog totodată pe toți prietenii de aici de pe Facebook, în special pe cei pricepuți în IT, să continue să-mi semnaleze astfel de derapaje. Nu mai putem tolera jaful din banii publici".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.