Boc reflectă iresponsabilitatea PSD din Parlament: "Teodorovici împiedică Guvernul să plătească salarii și pensii! E un haos cu propuneri care se bat cap în cap!"


Boc reflectă iresponsabilitatea PSD din Parlament: "Teodorovici împiedică Guvernul să plătească salarii și pensii! E un haos cu propuneri care se bat cap în cap!"

Fostul premier al României Emil Boc, actual primar al Clujului, într-o intervenție la Realitatea PLUS, a salutat faptul că prim-ministrul Ludovic Orban "nu sacrifică țara pentru un pumn de voturi așa cum ar vrea PSD". În acest sens, Emil Boc a oferit exemplul lui Călin Popescu Tăriceanu, care pe vremea când era premier, pentru un pumn de voturi, a aruncat țara în cea mai gravă criză economică.

Boc: "Eu îl felicit pe premier că nu sacrifică țara pentru un pumn de voturi așa cum ar vrea PSD. Am avut din nefericire un premier numit Călin Popescu Tăriceanu care în 2008, pentru un pumn de voturi, a aruncat țara în cea mai gravă criză economică după cel de-al Doilea Război Mondial, când pe o creștere economică de +8% ne-a lăsat un deficit de -5%, iar în anul 2009 economia s-a dus de la +8% la -7% și am fost nevoiți să scoatem castanele din foc cu acele măsuri extrem de nepopulare, dar necesare României. Ludovic Orban nu cade în această capcană chiar cu riscul politic de a fi taxat. Asta e bine pentru România, căci arată că ai un om responsabil în fruntea Guvernului".

Pe de altă parte, Emil Boc a criticat aspru abordarea PSD de ieri din Parlament, prin care s-a generat un pachet de cheltuieli într-un cuantum de 6,5% din PIB. "PSD lansează momeala public trezind niște aspirații care nu vor putea fi îndeplinite", a semnalat Boc.

CITIȚI ȘI: Ședință de foc în Parlament: PSD, cu ajutorul lui Vosganian, aruncă în aer finanțele României. 6,5% din PIB, alocat de pesediști într-un mod nesustenabil

Totodată, fostul premier a atras atenția asupra unui amendament al senatorului PSD Eugen Orlando Teodorovici, votat ieri în Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care împiedică Guvernul să plătească salarii, pensii și ajutoare sociale.

În acest context, edilul Clujului a reliefat haosul ce caracterizează acțiunile pesediștilor de ieri din Parlament: "Pe de-o parte vor măriri, dar pe de altă parte taie resortul prin care aceste pensii să poată fi plătite, pentru că diminuând la 40% gradul de împrumut nu mai ai posibilitatea să finanțezi deficitul".

Boc: "PSD, deși știe că o asemenea prevedere nu poate fi pusă în aplicare și oricum pentru a fi pusă în aplicare mai durează luni sau chiar ani de zile, lansează momeala public trezind niște aspirații care nu vor putea fi îndeplinite. Electoratul PSD trebuie să înțeleagă că politicienii vând iluzii, iar amendamentul domnului Teodorovici, din punct de vedere tehnic, împiedică Guvernul să plătească salarii, pensii și ajutoare sociale. Asta trebuie să se înțeleagă. Dacă acel amendament s-ar accepta, România nu ar avea posibilitatea să își finanțeze deficitul, deficit care în esență vizează cheltuielile și cu salariile și cu ajutoarele sociale și cu pensiile. Uniunea Europeană ne permite să avem un grad de împrumut de 60% din PIB, or acel amendament reduce gradul la 40%, adică șansa României de a putea plăti salarii și pensii. O harababură mai mare ca la PSD nu am văzut nicăieri. Este un haos cu propuneri care se bat cap în cap. Pe de-o parte vor măriri, dar pe de altă parte taie resortul prin care aceste pensii să poată fi plătite, pentru că diminuând la 40% gradul de împrumut nu mai ai posibilitatea să finanțezi deficitul".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.