BOMBĂ: fiul Sorinei Pintea îl acuză pe Liviu ”Genuche” Pop că a intermediat șpăgile mamei sale și că se află în spatele arestării acesteia!


BOMBĂ: fiul Sorinei Pintea îl acuză pe Liviu ”Genuche” Pop că a intermediat șpăgile mamei sale și că se află în spatele arestării acesteia!

Fiul Sorinei Pintea – Ionuț Pintea – îl acuză pe senatorul PSD Liviu ”Genuche” Pop (fost ministru), într-o înregistrare, că a intermediat întreaga afacere privind luarea de șpagă de care este acuzată mama sa, în urma recentului flagrant DNA.

De-a dreptul siderant este că, potrivit lui Ionuț Pintea, Liviu Pop l-a sunat sâmbătă dimineață și l-a îndemnat să se întâlnească cu afaceristul care a denunțat-o pe mama sa, întâlnire care a avut loc.

Ionuț Pintea îl acuză pe Liviu Pop că a intermediat și a încasat șpagi de 40.000 euro, încasând în două rânduri 5000 euro. Ce relatează Ionuț Pintea într-un video postat pe Facebook: "Dimineață am fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. M-am înregistrat înainte să mă întâlnesc, deoarece nu știam cu cine urma să mă întâlnesc (…). Am ajuns la Pizzeria M, în Baia Mare, unde după vreo 15 minute a venit la mine un domn mic de înălțime cu părul grizonant, mi-a zis că urmează să se întâlnească cu Marius, fiul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a zis că are niște informații care o pot ajuta pe mama. Zice: ”Știi, că de fapt eu n-am mai spus despre ceilalți bani”. ”Stați un pic, cum adică ceilalți bani?”. Mi-a zis că a fost vorba de patru plăți, patru tranșe de bani, pe care el i-a făcut către Liviu Marian Pop. Odată 40.000 de euro anul trecut și odată câte 5000 de euro, tot către Liviu Marian Pop, bani care am înțeles că urmau să ajungă la mama mea (…) Am rămas șocat când mi-a spus că el este Mihai Costea, denunțătorul".

Fiul Sorinei Pintea a mai povestit că denunțătorul i-ar fi relatat cum i s-a făcut flagrant în București, conform g4media: ”<<Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat, dar n-am avut ce să fac pentru că mie mi-au făcut flagrant la București. Eu am fost firma subcontractoare și proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant în momentul în care eu luam bani>>. Și l-am întrebat de ce lua banii ăia? Și mi-a spus că: <<Păi, trebuia să îi dau mai departe>>. Nu mi-a spus cui. <<Dar după flagrant am fost cablat, am fost urmărit, am fost interceptat și n-am putut să anunț pe nimeni în legătură cu ceea ce mi s-a întâmplat și să previn pe cineva>>. Și în momentul ăla m-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul în a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni și poate avea urmări destul de grave. Așa că am ales să plec de-acolo. Și asta este mărturia mea pe care o dau acum. Cred în Justiție că lucrurile se vor reglementa, pentru că mama mea a muncit mult prea mult, este bolnavă și nu merita nimic din toate astea”

La rându-i, Pop a confirmat discuția cu Ionuț Pintea, pe care l-a cununat în urmă cu șase ani. Contactat de Antena 3, Liviu Pop a negat acuzațiile care i se aduc precum și orice implicare în dosar. "Exclus acest lucru. Eu l-am contactat pe Ionuț pentru că o cunoștință vrea să se întâlnească cu cineva din familie. E o cunoștință de-a doamnei, care m-a rugat să se întâlească cu fiul ei. Nu am nicio cunoștință de bani, de sume. Nu am nicio legătură cu acest caz."

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.