UPDATE. Adolescenta superbă din Caracal pe care o caută o țară întreagă, victimă a unui criminal în serie. Mai multe cadavre carbonizate au fost găsite la locuința acestuia


UPDATE. Adolescenta superbă din Caracal pe care o caută o țară întreagă, victimă a unui criminal în serie. Mai multe cadavre carbonizate au fost găsite la locuința acestuia

Un mecanic auto din Caracal ar fi omorât mai multe tinere din localitate și împrejurimi pe care le-ar fi luat în mașina personală pe când făceau auto-stopul. Printre acestea ar fi și Alexandra Măceșanu (foto), în vârstă de 15 ani, care a dispărut în 24 iulie, după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie. 

De asemenea, printre victimele presupusului criminal (în vârstă de 65 de ani) s-ar mai afla o altă tânără dispărută și picată în mâinile lui în mod similar ca și Alexandra.

Fetele seamănă ca înfățișare și au și vârste apropiate. Prima, Mihaela, a dispărut în 14 aprilie, când a plecat de acasă, din comuna Dioști, spre Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. La întoarcere, a luat o mașină la ocazie și de atunci nu a mai văzut-o nimeni. La trei luni distanță, în 24 iulie, a dispărut și Alexandra Măceșanu, din comuna Dobrosloveni. Se întorcea spre casă, din Caracal, de la liceul la care învață. 

Potrivit unui martor ocular, anchetatorii au găsit la domiciliul mecanicului auto mai multe cadavre carbonizate.

VEZI LIVEUL AICI

Vineri dimineață, la locuința presupusului criminal se derulau percheziții, anchetatorii hotărând să efectueze săpături în curtea acestuia, în căutarea altor potențiale victime. Potrivit Antena 3, bărbatul trăia singur. El ar fi lucrat foarte mult timp în Italia, unde întreaga lui familie ar fi rămas. Alte declarații sunt că bărbatul ar avea un copil care stă în Caracal. Bărbatul a divorțat de soția sa care este plecată din țară. Obișnuia să angajeze oameni din sat să-i muncească în casă, dar și să ia oameni, în special femei, la ocazie, după cum spun cei care-l cunosc, citați de Antena 3.

Un om care nici prin cap nu-ţi trecea că ar putea să facă asta. Îşi luase de curând o dubă, se ocupa cu târgurile, cumpăra dintr-o parte şi vindea în alta: păsări, porumbei, ce-i cădea la mână ieftin, cumpăra şi vindea în alte târguri. Soţia şi copiii sunt plecaţi în Italia. El locuia singur“, a declarat un vecin.

Alexandra Mihaela Măceşanu, victima criminalului din Caracal, este nepoata lui Alexandru Cumpănașu, preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României. Ea a reușit să sune joi, 25 iulie, de mai multe ori la 112 de pe un telefon vechi cu taste găsit la locuința criminalului. Poliția nu a reușit însă s-o localizeze la timp și s-o salveze, aruncând vina pe STS care i-ar fi indicat mai multe locații greșite. 

Într-un interviu acordat Știrilor ProTV, Alexandru Cumpănașu a povestit ce a vorbit victima la telefon cu polițiștii.

”Le-a spus că este legată cu o sârmă de picioare, că a fost violată, că este sechestrată, că a fost bătută. Nu ştia unde se află, le-a dat nişte indicii. Le-a spus tot ce a putut ea, cauta adrese acolo, tot ce a putut ea. Iar poliţia, în ”înţelepciunea” lor, credeau că nu este fata.

Vă daţi seama, la 15 ani să fii bătută, violată, schingiuită şi tu să îţi pui speranţa, să vorbeşti 20 de minute la telefon cu oamenii legii.”, a declarat Cumpănașu.

Responsabilii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au oferit explicații, vineri, în cazul fetelor dispărute la Caracal.
Potrivit unui comunicat, în cursul zilei de joi, s-au făcut trei apeluri la numărul de urgență 112, în timpul unuia dintre ele apelanta oferind informații de pe o carte de vizită pe care a găsit-o la adresa unde se afla.

Primul apel a fost efectuat la ora 11:05, însă acesta a fost întrerupt după numai câteva secunde. 

Al doilea apel a venit după un minut, la ora 11.06. În timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, oferind doar date privind o adresă de pe o carte de vizită pe care a găsit-o la locația în care se afla, potrivit comunicatului STS.

La ora 11:12 s-a primit un nou apel la 112, care a fost preluat de dispecerul Poliției, însă în comunicat nu se menționează cât a durat acesta și cum s-a întrerupt apelul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.