Cel mai important aspect al bizarului accident în care a murit Răzvan Ciobanu. Mama creatorului a lansat un apel emoționant


  • Podul
  • Apr 29, 2019 08:13
  • 7668
Cel mai important aspect al bizarului accident în care a murit Răzvan Ciobanu. Mama creatorului a lansat un apel emoționant

Bolidul în care se afla Răzvan Ciobanu, un adevărat tanc pe patru roți care a obținut cinci stele la toate testele de siguranță, a părăsit carosabilul la intrarea în Săcele dinspre Năvodari și a mai rulat cu viteză încă 850 de metri până să se izbească de copaci. Impactul puternic l-a proiectat pe cunoscutul creator de modă, care șofa fără centură, afară din automobil. Trupul neînsuflețit avea să fie descoperit de un localnic la câteva ore după producerea accidentului, respectiv a decesului care a survenit pe loc.

Moartea fulgerătoare a designerului de doar 43 de ani a devenit rapid știrea celei de-a două zile de Paști, dar atenția opiniei publice s-a mutat mai ales pe orientarea sexuală a acestuia, blamată de habotnici în zona de online, și pe gestul șocant al unor localnici care și-au însușit bunurile victimei și au golit sticlele cu sucuri găsite prin mașină, în prezența poliției ce încă efectua măsurători la fața locului.

În „hărmălaia” de pe internet, transformată într-o partitură de invective, ironii și acuze, pe care taberele progresiste și tradiționaliste și le-au adresat reciproc, informațiile despre accidentul propriu-zis și cauza morții cunoscutului creator de modă au trecut în plan secund.

Poate cel mai important aspect al accidentului este absența centurii de siguranță, care era prinsă prin spatele scaunului șoferului. Dacă ar fi avut-o, chiar la o viteză foarte mare, creatorul ar fi supraviețuit cel mai probabil, având în vedere tipul de mașină în care se afla.

„Criminaliștii presupun că victima a fost aruncată afară din mașină ori prin plafon, ori prin geamul din dreptul locului din dreapta, în momentele în care mașina s-a răsturnat la impactul cu o denivelare de pământ de pe câmpul pe care a rulat necontrolat”, au precizat surse judiciare pentru Libertatea.

„E greu să mă pronunț, dar din imaginile pe care le-am văzut, sunt aproape sigur că Răzvan nu purta centura, pentru că partea șoferului e relativ întreagă. Chiar dacă ar fi avut niște leziuni ar fi fost găsit la volan, prins de centură. Centura are niște capsule pirotehnice, care în momentul unui accident te strâng de scaun.

Faptul că a mers foarte mult pe lângă șosea înseamnă că ori s-a jucat cu mașina, ori a avut alte motive, altfel nu înțeleg cum să meargă atât de mult pe lângă șosea fără să frâneze. Nu cred că e vorba de sinucidere, pentru că în cazul acesta ar fi intrat violent în ceva. Sigur, toată acțiunea e la viteză mare. Așa cum arată mașina, dacă ar fi avut centură de siguranță, sunt aproape sigur că era în viață și se afla în mașină”, a precizat Titi Aur, pilot de curse, pentru Libertatea.

Chiar dacă Range Roverul (model 2014) în care Răzvan Ciobanu și-a pierdut viața a fost vandalizat de localnici care au furat bunurile de valoare din autoturism, telefonul designerului a fost recuperat. Acesta era deschis în secțiunea de mesagerie, unde Răzvan ar fi vrut să trimită către un prieten umătorul mesaj: „M-am pierdut în p#!a mea! Nu știu unde sunt”. Informația este publicată de huff.ro

Elena Ciobanu, mama designerului Răzvan Ciobanu, a mărturisit că este încă în stare de şoc şi a rugat presa să-i respecte dreptul la intimitate şi să-i dea voie să-şi plângă fiul

„Vă mulțumesc pentru condoleanțe, vă rog atât pe voi cât și pe ceilalți colegi din presă să mă lăsați să-mi plâng fiul. Sunt extrem de bulversată și șocată, nici nu știu ce să fac. Dacă l-ați iubit, daca nu, va rog doar să-l lăsați să se odihnească în pace”. a spus Elena Ciobanu pentru huff.ro. 

Informațiile oficiale oferite de Poliție: Răzvan Ciobanu rula cu o viteză foarte mare dinspre Năvodari către Tulcea, pe un drum comunal. Designerul a pierdut controlul volanului înainte de intrarea în localitatea Săcele. Din cauza vitezei excesive, mașina a intrat pe o pășune, unde a parcurs aproximativ un kilometru, apoi a reintrat pe drum și cel mai probabil, în acel moment, la impactul cu porțiunea de asfalt mai ridicată decât acostamentul, mașina a ricoșat într-un pâlc de copaci. 
„Urmele și mijloacele de probă găsite la fața locului, atât în interiorul, cât și în exteriorul autoturismului, au relevat faptul că, în momentul producerii accidentului, șoferul se afla singur în autoturism.

Date suplimentare privind dinamica accidentului și condițiile în care a survenit decesul vor fi stabilite ulterior, în urma efectuării necropsiei și a unei expertize tehnice auto.

Există bănuiala că Răzvan Ciobanu ar fi fost sub influența alcoolului sau al unor substanțe, iar acest lucru este verificat de specialiști.

Varianta unei sinucideri a fost exclusă din anchetă. „Necropsia efectuată de medicii legiști va stabili dacă șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Viteza de rulare nu a putut fi deocamdată stabilită, deoarece bordul electronic s-a stricat complet în urma impactului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.