China anunță zero cazuri locale de infectare cu coronavirus! O nouă catastrofă pândește însă după colț: cazurile de import care ar putea genera un nou val epidemic


China anunță zero cazuri locale de infectare cu coronavirus! O nouă catastrofă pândește însă după colț: cazurile de import care ar putea genera un nou val epidemic

China a anunţat joi că nu a mai înregistrat nicio nouă contaminare de origine locală cu coronavirus, o premieră de la începutul epidemiei. Autorităţile din domeniul sănătăţii au precizat însă că sunt 34 de cazuri importate de infectare cu noul coronavirus.

Acest număr de noi persoane infectate venite din străinătate este chiar un record zilnic, a indicat Ministerul Sănătăţii. Este vorba cel mai adesea de cetăţeni chinezi care se întorc în special din ţări afectate de Covid-19, situație care i-a determinat pe specialiști să se gândească și la posibilitatea unui al doilea val epidemic, de data asta provocat de cazurile de import, scrie BBC.

Singapore a raportat, de asemenea, o reducerea importantă a cazurilor locale și un număr semnificativ de cazuri importate: din 47 de cazuri, 33 sunt importate.

Coreea de Sud, lăudată pentru eficiența cu care a luptat împotriva noului coronavirus, a înregistrat joi o nouă creștere a numărului de îmbolnăviri: 152 de cazuri noi, dar nu este foarte clar câte sunt importate. Un nou focar a izbucnit într-un azil din Daegu, unde 74 de pacienți au fost testați pozitiv, mai relatează BBC.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.