Ciolacu, luat la țintă de Teodorovici, Pleșoianu și Șerban Nicolae: "Orban e premier pentru că TU ai îndemnat parlamentarii PSD să-l voteze premier! / Noul #PREȘedinte al PSD s-a făcut “PREȘ”! / O mare și nescuzabilă rușine!"


Ciolacu, luat la țintă de Teodorovici, Pleșoianu și Șerban Nicolae: "Orban e premier pentru că TU ai îndemnat parlamentarii PSD să-l voteze premier! / Noul #PREȘedinte al PSD s-a făcut “PREȘ”! / O mare și nescuzabilă rușine!"

În timp ce Marcel Ciolacu și camarila sa din fruntea PSD amenință parlamentarii care au absentat astăzi de la moțiunea de cenzură cu excluderea din partid, au început să iasă public cu critici dure contestatarii din cealaltă tabără pesedistă. Cele mai dure critici au fost aduse de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care a amintit că Ciolacu, cel care voia astăzi să dea jos Guvernul Orban, e cel care a luat decizia de a vota învestirea Executivului liberal în urmă cu câteva luni. Totodată, Pleșoianu a ironizat faptul că Sorin Grindeanu a fost pesedistul care i-a amenințat cu excluderea pe cei cinci parlamentari PSD care au absentat de la vot, printre care s-au aflat și Carmen Dan, respectiv deputatul Cătălin Rădulescu.

Pleșoianu, pe Facebook: "Deși îmi propusesem să nu mai consum timpul nimănui cu comentarii pe marginea pseudopoliticii românești, trebuie să spun totuși câteva lucruri cu privire la ultima zi de vară parlamentară:

1. Am fost prezent azi în plen pentru a-l trimite acasă pe premierul Ludovic Orban TOCMAI pentru că mă număr printre foarte puținii care nu l-au votat premier pe același Ludovic Orban acum câteva luni, atunci când domnului Ciolacu i s-a părut foarte inteligent și „responsabil” să-l reînscăuneze prin votul parlamentarilor PSD care tocmai îl dăduseră jos!

2. Faptul că tocmai unul ca Grindeanu spune scrâșnind din dinți că “cei care absentează la moțiune vor fi excluși” e de un penibil care sfidează grotescul și care forțează limitele bunului-simț până în pragul patologicului! Carevasăzică, vorbește despre excluderea celor care nu respectă „decizia partidului” tocmai singurul premier din istoria omenirii autoizolat în clădirea Guvernului în afara oricărei pandemii, singurul premier care s-a baricadat în Palatul Victoria și a înghițit nu doar cheia, ci și clanța, ca nu cumva să plece atunci când propriul partid îi cerea să plece? Cel care zbiera la miezul nopții „Ăăăsta-i adevărrrrratul GRINDDDIIIANU!”, după ce fusese nevoie de… AUTOMOȚIUNE de cenzură ca să plece în sfârșit acasă, are acum tupeul chomolungmian să vorbească despre excluderi pe motiv de nerespectare a deciziilor partidului!? …Fabulos!

3. Faptul că Înțeleptul de la Buzău, marele om de stat și de partid Ciolacu, vorbește de asemenea despre “excluderea” celor care n-au venit în plen să-l trimită acasă pe Orban e iarăși ceva absolut grotesc! Domnu’ Ciolacu, înainte de a fi premier Orban pentru că nu a fost cvorum azi, Orban e premier pentru că TU ai îndemnat parlamentarii PSD să-l voteze premier! L-am dat jos cu toții pe Orban pentru că l-am considerat dezastruos ca premier în afara unei pandemii, iar tu, domnu’ Ciolacu, ai considerat că e “un gest responsabil” să-l voteze parlamentarii PSD premier pe dezastruosul Orban pentru a gestiona și o pandemie! Ce e logic, rațional, responsabil în această “gândire”?

4. Domnul Ciolacu a depus moțiunea de cenzură exact înainte de pseudocongresul PSD procedând întocmai precum Don Juan-ul de ocazie care mai adaugă ceva în slipi atunci când iese pe plajă ca să impresioneze. Moțiunea a fost depusă pe 17 august și votul a fost stabilit tocmai pe 31 august, în ultima zi de sesiune extraordinară, în ultima zi in care mai putea fi, adică, votată! Că e blat, că e doar politică de trei-lei-cuie, nici măcar nu mai contează... Ideea este că PSD începe să fie ridicol, iar acesta este de departe cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui partid.

5. În caz că nu știați, propunerea de premier care se vehicula în cazul trecerii moțiunii era cea a domnului Leonardo Badea. Lucrul era absolut firesc, câtă vreme, pur întâmplător, și domnul Leonardo Badea e absolvent al înaltelor studii SRI... În acest sens, mă gândesc că ar fi mai bine să nu mai cheltuim atâția bani cu pseudopolitica și pseudodemocrația – să-și facă direct serviciile Guvern de coaliție națională – “Guvernul Comunității de Informații”. De ce să se mai chinuie săracii să-și facă sau să acapareze partide ca să salveze aparențele?...

6. Tot ce am spus până acum este egal cu zero. Și aceasta pentru că – RECUNOSC! – nu l-am consultat pe înaltul strateg Vasile Dîncu înainte de a scrie. Mare greșeala!

P.S. Despre lucrurile cu adevărat importante, asupra cărora mi-am concentrat toată atenția în ultimele săptămâni, în câteva zile…".

Senatorul PSD Șerban Nicolae a postat pe Facebook un mesaj scurt, spunând că ceea ce a făcut astăzi conducerea PSD este "o mare și nescuzabilă rușine...".

Mai mult, senatorul Eugen Orlando Teodorovici a declarat că Ciolacu s-a făcut preș în fața liberalilor. De asemenea, Teodorovici a scos în evidență slabele calități de negociator ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu: "Onorabilul” #PREȘedinte social-democrat, supranumit și “negociatorul” (apropo, și despre Orban se spune că este un excelent negociator, dar măcar, la el chiar se vede!) a trecut prin chinurile moțiunii, de la avem foarte multe voturi, ”cel puțin 250”, avem suficiente voturi, mai avem susținere …”pe muchie”, până la umilința lui "fără cvorum"! Halal negociator❗".

Teodorovici, pe Facebook: "Noul #PREȘedinte al PSD s-a făcut “PREȘ”‼️

După ce tocmai se cocoțase cu ”avânt muncitoresc” în funcția de #PREȘedinte al #PSDreformat, chiar călcând în picioare ”legea” fundamentală a partidului - Statutul PSD (dar pentru care vom aștepta decizia instanței, cum este firesc!), lui Marcel Ciolacu i s-au înmuiat genunchii la primul examen politic al său și al noii ”conduceri” a #PSDreformat, înșirată pe o întreagă pagină. Echipa de “hârtie” și-a arătat din start limita de #incompetență care cerea măcar trecerea unei moțiuni de cenzură împotriva celui mai #toxic și #josnic guvern și s-a făcut "PREȘ" în fața lui Iohannis & Orban❗

NU au reușit nici măcar să convingă parlamentarii să vină în sală! NU au reușit să asigure cvorumul necesar❗Bine că au reușit să-i aducă la ”congresul” în care au fost ”aleși”... Acolo au reușit pentru că chiar și-au dorit‼️

Vechii “lideri” interimari, Marcel Ciolacu și camaradul Paul Stănescu din echipa “aleasă” în Congresul PSD, NU au mai fost în stare nici măcar de un #BLAT politic, așa cum a fost în februarie 2020, cu trecerea unei moțiuni cu 261 de voturi, pentru ca, după câteva zile în martie, să voteze, iar, EXACT același guvern Orban❗

“Onorabilul” #PREȘedinte social-democrat, supranumit și “negociatorul” (apropo, și despre Orban se spune că este un excelent negociator, dar măcar, la el chiar se vede!) a trecut prin chinurile moțiunii, de la avem foarte multe voturi, ”cel puțin 250”, avem suficiente voturi, mai avem susținere …”pe muchie”, până la umilința lui "fără cvorum"! Halal negociator❗

#PSD, trezește-te, până nu devii ISTORIE‼️

#insistpentruRomania
#insistpentruromani
#insistpentruPSD
#noulPSD".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.