Claudiu Năsui, previziune sumbră pentru români: 2019 se anunță anul în care criza ne va lovi mai puternic decât oricând! EXCLUSIV INTERVIU


Claudiu Năsui, previziune sumbră pentru români: 2019 se anunță anul în care criza ne va lovi mai puternic decât oricând! EXCLUSIV INTERVIU

Economia României a fost pusă la încercare adesea în ultimii 2 ani, de când cei de la PSD-ALDE guvernează România. Atât măsurile în sine, dar și frecvența cu care au fost aduse schimbări în economie au afectat mediul privat atât din punct de vedere fiscal, dar și din punctul de vedere al impredictibilității cu care s-au confruntat oamenii de afaceri întrucât se trezeau peste noapte cu tot felul de idei "revoluționare" din partea Executivului. 

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura luni, 7 ianuarie, cu deputatul USR, Claudiu Năsui. Concret, economistul a atras atenția că 2019 va fi un an în care România poate fi lovită de o criză economică fără precedent întrucât coaliția PSD-ALDE nu face decât să cheltuiască iresponsabil în sectorul bugetar bani pe care îi iau de la mediul privat prin împovărare fiscală. 

Totodată, întrebat ce soluții are pentru rezolvarea problemelor economiei din România, Claudiu Năsui a subliniat că trebuie redus aparatul birocratic, trebuie desființate pensiile speciale și eliminate ajutoarele de stat și subvențiile care s-au dovedit inutile odată cu trecerea timpului. Mai mult, deputatul a evidențiat că pasul următor trebuie să fie reducerea taxelor și inclusiv eliminarea taxei pe salariul minim, fapt ce ar aduce foarte mulți români de pe piața neagră pe piața muncii.

Reporter Podul.ro: Ce previziuni aveți pentru 2019 la cum a arătat 2018 din punct de vedere economic?

Claudiu Năsui: 2019 se anunță anul în care criza ne va lovi mai puternic decât oricând. Economia PSD-ALDE în care luăm de la unii să dăm la alții și în care ne tot îndatorăm pentru cheltuieli curente va claca. Până acum a mai fost susținută de un mediu privat care a reușit să fie suficient de productiv cât să țină în spate un stat tot mai mare și tot mai intervenționist. Dar și acel mediu privat la un moment dat se va prăbuși.

De doi ani încoace economia României este condusă de economiștii roșii de pe lângă BNR. Plătiți cu salarii regești din bani publici, ei nu visează decât taxe și impozite noi pentru restul economiei. Așa că nu e de mirare că PSD-ALDE nu știu să facă altceva decât să explodeze cheltuielile, după care să crească și taxele.

În plus, în 2019, Banca Centrală Americană, Federal Reserve, a crescut deja și probabil va mai crește dobânzile. Iar Banca Centrală Europeană a oprit programul de injecție monetară în piață. Două semne că două economii foarte mari la nivel mondial vor încetini puternic. Lucrul acesta poate duce economia noastră, care are deficite maxime și nevoie de finanțare uriașă, în colaps.

Reporter Podul.ro: Ce soluții pot rezolva problemele economiei din România?

În primul rând, oamenii ar trebui să conștientizeze că, așa cum zicea Reagan acum foarte mult timp, statul nu este soluția la problemă, statul este problema. Așa că ar trebui să reducem birocrația imensă din România, să eliminăm sisteme odioase cum sunt TVA-Split și altele asemenea, să desființăm toate agențiile inutile făcute doar pentru pile politice și prieteni, dar plătite regește din banii românilor. Trebuie să desființăm pensiile speciale și toate schemele de subvenții și ajutor de stat care până acum au arătat că nu sunt bune decât pentru a irosi bani publici. După care vom vedea că, cu un stat mai mic, avem bani să tăiem și taxele. De exemplu taxele pe salariu minim. Hai să nu mai impozităm sărăcia în România. Asta ar readuce foarte mulți români în piața muncii dintre cei inactivi și i-ar face și pe mulți care acum lucrează la negru să intre în legalitate. Iar asta ne-ar da o economie cu adevărat productivă în care chiar avem mai multe bunuri și servicii, nu doar zerouri în plus la prețuri ca să avem iluzia că creștem.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.