CNSAS: Traian Băsescu a semnat note informative sub numele conspirativ „PETROV”


CNSAS: Traian Băsescu a semnat note informative sub numele conspirativ „PETROV”

Două note informative semnate sub numele conspirativ „Petrov” au fost prezentate, duminică seară, la Antena 3 ca fiind date de fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, pe când era student la Institutul de Marină din Constanța.

Notele ar proveni din dosarul întocmit de CNSAS și trimis la Curtea de Apel pentru stabilirea calității de colaborator al fostei Securități a lui Traian Băsescu. În cele două note semnate de „Petrov” se vorbește despre doi colegi de la Institutul de Marină. Documentele ar fi făcut parte din dosarele celor denunțați și de aceea nu ar fi fost găsite în dosarul lui Traian Băsescu.

Sursa foto: Antena3

Fostul președinte a făcut, ulterior, o serie de precizări pe Facebook: „Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost colaborator al securităţii sau nu.
Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator .
Din câte ştiu, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât şi microfilmul dosarului meu au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006. 
Predarea arhivei fostei securităţi către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pe care eu, în calitate de Preşedinte CSAT, am făcut-o către SRI. 
Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliţie politică.
Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică aştept indeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei . 
Desigur, îmi doresc ca dosarul să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere publică, motiv pentru care nu voi comenta public conţinutul documentelor prezentate de Antena 3 şi nu mă voi angrena în dezbatere publică pe subiectul dosarului, având în vedere că eu însumi sunt subiectul dosarului întocmit de CNSAS şi aflat acum la instanţa de contencios administrative şi fiscal.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.