CULISELE unui CEx cu scântei: Dăncilă CANDIDEAZĂ la Cotroceni, Firea așteaptă DEZASTRUL pentru a încăleca PSD, iar Ponta e invitat la guvernare


CULISELE unui CEx cu scântei: Dăncilă CANDIDEAZĂ la Cotroceni, Firea așteaptă DEZASTRUL pentru a încăleca PSD, iar Ponta e invitat la guvernare

Un nou CEx tensionat la PSD, în contextul în care liderii social-democrați tranșează, la această oră, desemnarea prezidențiabilei Viorica Dăncilă (păpușată de baroni), după retragerea Gabrielei Firea din jocurile privind bătălia pentru Cotroceni. De asemenea, Dăncilă & Co vor să coopteze Pro România la guvernare, în toamnă, oferind două portofolii oamenilor lui Victor Ponta.

Baronii Paul Stănescu și Dumitru Buzatu au votat împotriva desemnării Vioricăi Dăncilă candidata PSD pentru funcția supremă în stat.

În pofida retragerii, Firea nu s-a ferit să amenințe public gruparea Dăncilă-Oprișan, chiar înaintea CEx-ului, transmițându-i premierului că dacă va candida la Cotroceni va trebui să își asume întreaga responsabilitate, împreună cu liderii care o susțin, pentru rezultatele alegerilor prezidențiale. Mai mult chiar, ea și-a avertizat inamicii că ”poate va veni și vremea mea”.

”Firește, normal ar fi fost să avem o alianță cu ALDE și Pro România. Eu nu pot să impun ceva colegilor mei. Dragoste cu de-a sila nu se poate. Poate va veni însă și vremea mea. Poate și ei (Dăncilă și susținătorii acesteia – n. red.) își vor asuma rezultatele votului de la prezidențiale”, a spus Firea, în preludiul CEx-ului.

Ulterior, a dat înapoi și în ceea ce privește scenariul unei candidaturi independente la Cotroceni, cu sprijinul Pro România.  

Strategia consoartei lui Florentin Pandele este de domeniul evidenței: va aștepta ca Viorica Dăncilă să nu intre în turul al doilea al prezidențialelor și va încerca să încalece PSD, împreună cu Paul Stănescu și Marcel Ciolacu (dar și cu sprijinul unui ”desant” din Pro România). Dacă PSD nu va accede în turul al doilea, sursele Podul.ro susțin că nu este exclus ca Firea și o serie de primari (laolaltă cu baronii marginalizați) să solicite ieșirea partidului de la guvernare, într-o încercare disperată de a salva PSD de la o veritabilă apoicalipsă la deloc depărtatele alegeri locale, când, dacă se vor păstra prezența și trendul de la europarlamentare, USR ar putea să câștige într-un singur tur numeroase primării importante. Să ne amintim că PSD a mai ieșit de la guvernare și în trecut, cu aproximativ un an înaintea alegerilor la termen, tocmai pentru a se pune pe picioare din punct de vedere electoral.

Pentru a o neutraliza pe Firea – cu care a avut o serie de discuții, luni seară, cu scopul de a se asigura că face un pas în spate în ceea ce privește intrarea în cursa pentru Cotroceni –, Viorica Dăncilă și apropiații săi au pus pe tapet și scenariul cooptării Pro România la guvernare, din septembrie. Potrivit surselor noastre, PSD este gata să ofere Pro România două ministere.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.