Cum a ajuns Irina lui Dragnea mare investitoare imobilară în București și prin împrejurimi


Cum a ajuns Irina lui Dragnea mare investitoare imobilară în București și prin împrejurimi

La cum arată prezenta situație imobiliară a Irinei Tănase, care, potrivit Rise Project, a achiziționat case și terenuri în valoarea de sute de mii euro înainte și după arestarea iubitului Liviu Dragnea, pare că ăl mai sărac din relație este fostul lider PSD, nu amanta de doar 27 de ani, bugetară mai tot timpul în scurta sa carieră profesională.

În decembrie 2019, în ajunul Crăciunului, când Dragnea avea deja o vechime de șase luni la penitenciarul Rahova, tânăra sa companioană a cumpărat un apartament de 260.000 euro într-un bloc interbelic situat aproape de Casa Poporului.

Potrivit anchetei Rise Project, Irina Tănase și-a deschis un birou de mediator în vara anului trecut și anterior a lucrat la stat, fiind secretara lui Dragnea. În declarațiile de avere din acea perioadă a trecut doar salariile de bugetar și nu a menționat conturi bancare sau proprietăți. Un român cu salariu mediu ar avea nevoie de peste 45 de ani fără alte cheltuieli ca să strângă banii necesari achizițiilor Irinei.

Alte investiții imobiliare valoroase au fost făcute în apropierea pădurii de la Scroviștea. Domnișoara Tănase a cumpărat acolo două terenuri lipite cu ieșire la lacul Mănăstirii Țigănești, unde poți pescui știucă, biban, șalău, caras sau crap. Pământurile au 8500 de mp.

Prima bucată, de 5000 de mp, a cumpărat-o în 5 martie 2019. Irina a plătit 60.000 de euro, din care 10.500 cash și 49.500 prin virament bancar. Ambele plăți au fost făcute în ziua semnării contractului.

După două luni, în 27 mai 2019, Liviu Dragnea a ajuns în spatele gratiilor.

În noiembrie 2019, Irina a cumpărat cealaltă bucată de 3500 de mp. Cu câteva zile înainte, Irina îl vizitase pe Dragnea în închisoare de ziua lui de naștere.

Pentru această bucată, Irina a plătit alți 42.000 de euro în contul bancar al vânzătoarei.

Potrivit ultimei declarații de avere depuse în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea deține, oficial, doar un teren intravilan de 2900 mp la Turnu Măgurele, un apartament de 80 mp și un spațiu comercial de 1527 mp în aceeași localitate. Celebra casă de la Alexandria, cu teren de tenis și ieșiri pe mai multe străzi, i-a rămas, după divorț, fostei soții, Bombonica Prodana.

Citiți AICI integral ancheta RISE PROJECT

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.