Cum au ajuns patriarhul Daniel și BOR subiect de știri la BBC! Recomandarea care a stârnit războiul sfânt pe motiv de coronavirus


Cum au ajuns patriarhul Daniel și BOR subiect de știri la BBC! Recomandarea care a stârnit războiul sfânt pe motiv de coronavirus

Patriarhul Daniel și Biserica Ortodoxă Română au ajuns subiect pentru BBC, după primul comunicat al BOR care le recomanda enoriașilor să nu mai pupe icoanele și să nu mai înghită vin cu lingurița care intră în toate gurile din parohie, pe motiv de coronavirus, însă jurnaliștii britanici nu au aflat și că amintitul comunicat a stârnit un adevărat război în sânul Bisericii, întrucât, insistă nemulțumiții, o icoană sfântă sau niște moaște nu te-ar putea virusa niciodată.

În acest context, redactorul șef al Digi24.roAdriana Duțulescu – susține, pe Facebook, că BOR ar fi riscat un ditamai războiul sfânt, dacă Daniel ar fi catadicsit să le recomande cetățenilor utilizarea zilnică a săpunului.

”BBC a scris în seara asta chiar în live text-ul despre coronavirus worlwide despre decizia BOR de a recomanda enoriasilor sa nu mai pupe icoane și să nu inghita vin din lingurița care intra in toate gurile din parohie.

Decat ca BBC nu a prins si continuarea povestii. În sânul bisericii a izbucnit un mare scandal, ca se renunță la dogme, cum sa crezi ca icoana sfanta te-ar putea virusa cand pupatul moastelor este leac pentru toate bolile si dezlegare la numerele câștigătoare de la loto.
Drept pentru care Patriarhul, care ieri dăduse laudabile semne de minte luminată si dorinta creștinească de a-i feri pe dreptcredinciosi de epidemie, a emis un nou comunicat în care subliniază bolduit ca nici vorbă sa se recomande nepupatul si neinghititul, dimpotrivă, e clar si fara urma de indoiala ca aceste obiecte supuse atingerii colective sunt by default lipsite de microbi si virusi.

Doar <cei slabi în credința>, adică cei care se gandesc ca totusi nu e chiar igienic si safe sa bage în gura lingurița sfanta, pot sa ceara sfat duhovnicesc si in urma deliberarilor, sa se decidă dacă sheruiesc fluide în comunitate.

Va dati seama ce război sfânt ar fi izbucnit în interiorul Bisericii daca saracul Patriarh le-ar fi recomandat cetățenilor să utilizeze sapunul.

Ar fi fost o erezie de nepermis”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.