Cum se pregătesc gorilele lui Dragnea de alegeri. Imagini înfricoșătoare de la antrenamentele pesediștilor agresivi de la ÎCCJ


Cum se pregătesc gorilele lui Dragnea de alegeri. Imagini înfricoșătoare de la antrenamentele pesediștilor agresivi de la ÎCCJ

 În ziua în are ÎCCJ a fost prea lașă ca să dea o sentință în cazul infractorului Liviu Dragnea, iar DNA și-a tras, după toate aparențele, cu tesla în zona pelviană de ne-am strâmbat toți de durere, tânărul Ionuț Constantin, patronul unei săli de „gym” din Popești Leordeni, Ilfov, și-a făcut intrarea în zona susținătorilor lui Dragnea tremurând de nervi, vorbind pe un ton ridicat și gesticulând amplu. Am surprins toate astea într-un live pentru pagina de Facebook a Podul.ro. (aprox min 9.40) Nervozitatea lui matinală ar fi trebuit să pună pe gânduri Jandarmeria care ar fi trebuit să-l țină sub observație pentru a nu se ajunge la agresarea și obstrucționarea jurnaliștilor cum s-a întâmplat apoi, doar o oră mai târziu, la venirea lui Dragnea. VIDEO AICI (digi24) și AICI (Epoch Times)

Ionuț Constantin este o mai veche „cunoștință” de a mea, un adevărat maestru al incomodării și șicanării celor care vor să se apropie de Livache, cu alte intenții decât o umilă osana, cerșeală sau strângere de mână. L-am întâlnit la Ghermănești-Snagov în urmă cu aproximativ o lună, când Dragnea a participat la o întâlnire cu membri PSD Ilfov, de unde a ajuns apoi „la cel mai apropiat spital” privat de lux, cu dureri de spate, chiar înainte de termenul din martie de la ÎCCJ din procesul angajărilor fictive. Ca și luni la ÎCCJ, sportivul pesedist Ionuț Constantin – care are pe pagina sa de Facebook și un film în care se antrenează sălbatic, lovind cu pumnul într-un sac de box - era gătit la patru ace, sacou de Al Capone provincial și pantaloni colorați de fante de mahala. Mi-a arătat o invitație roșie, s-a strâmbat, teribil de amuzat de propriul infantilism, și multă vreme a scos doar niște sunete bizare. Apoi a vorbit și în propoziții simple. Nu a fost agresiv, dar, până la intrarea lui Dragnea în Casa de Cultură „Antim Ivireanul” cu scări ciobite, țigle sparte și fațadă scorojită, a împins mereu în fața camerei un steag murdar de psd pe care îl flutura cu zel pesedist. VEZI VIDEO AICI

La ÎCCJ avea însă privirea schimbată. Era agitat și țipa să i se respecte dreptul de a circula pe trotuar, deși chiar nu-i îngrădea nimeni acest drept fundamental. S-a plimbat cu niște doamne pensionare după el o vreme, a spus răstit că nu vrea să dea interviuri, apoi s-a postat chiar la intrarea în curtea ÎCCJ și a așteptat tensionat, dar în liniște, venirea lui Dragnea. În imaginile surprinse de camerele video aflate la eveniment se vede cum țâșnește ca un arc când liderul mafiei de la guvernare este debarcat de Skoda de serviciu în fața instituției, împinge violent, lovește cu coatele în stânga și-n drepta jurnaliști, jandarmi și pe oricine încearcă să se apropie de infractor. La câteva minute după intrarea lui Dragnea în sediul Înaltei Curți este ridicat totuși de Jandarmi, la insistențele presei care l-a reclamat repetat pentru agresiune, și dus aproape pe sus în curtea ÎCCJ.

Revine însă neașteptat repede în mijlocul pensionarelor cu care este în relații aproape duioase. Are o zgârietură lungă, dar superficială pe frunte. Îl întreb ce a pățit și îmi arată prin semne că s-a rănit în timpul îmbulzelii create pentru „Dragnea, președinte”. Nu scoate nici un sunet, deși în jurul lui se strigă întruna „Dragnea, Dragnea”, „Libertate” sau „PSD-PSD”. O fericire imposibil de redat în cuvinte îi relaxează chipul strâns până atunci de o emoție prelungită, când în zona roșie ajung primele vești cu privire la amânarea cu încă un termen a procesului. Părăsește trotuarul plin de gunoaie râzând cu gura până la zgârietura roșie de pe frunte.

Adevărul a publicat ieri un amplu material dedicat clanurilor care s-au mobilizat pentru luni la ÎCCJ pentru a pune în scenă o acțiune de susținere a lui Liviu Dragnea. Unul dintre acestea este condus de Puiu Florian, tovarăş la cataramă cu mafioţii din Clanul Sportivilor şi Clanul Cămătarilor.

Puiu Florian e cureaua de legătură între lumea politică şi lumea infracţională aducătoare de voturi. La alegerile locale din 2016, Puiu Florian a fost ales consilier PSD în Sectorul 4. Oficial, primar e colegul său de partid, Daniel Băluţă. „În realitate, cel care controlează Sectorul 4 e Puiu Florian, care are mari interese imobiliare în zonă. Cu voturile interlopilor, Florian l-a scos pe Băluţă primar. Băluţă e doar de formă acolo“, susţine, pentru „Adevărul“, unul dintre consilierii locali din Sectorul 4. Formal, Puiu Florian a demisionat din primărie la finalul anului trecut, însă influenţa sa a rămas neştirbită, susţin sursele citate. După ce a plecat din primărie, Puiu Florian şi-a continuat cariera politică în PSD: a devenit secretar general al organizaţiei Ilfov, controlată de Liviu Dragnea, după mazilirea Gabrielei Firea, scrie adevărul.ro.

Din imaginile suprprinse la fața locului rezultă că Puiu Florian s-a aflat la doi pași de locul în care a stat aproape nemișcat și tăcut, ca un soldat disciplinat, Ionuț Constantin care, așa cum se vede limpede pe pagina sa de Facebook, este nu doar deținător de sală, ci și posesor de lovituri năucitoare de pumn. Într-un mesaj postat sub două filmulețe care îl suprind la antrenamente, IC scrie „pregătire pentru alegeri”.

Asta în condițiile în care mulți dintre liderii PSD par să instige în direcția violenței.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, declara pentru Digi24 alegătorii PSD nu vor mai suporta acuzațiile de furt la adresa partidului și „vor riposta”. „S-a ajuns la această situație în care încet încet justiția coboară în stradă în România. Este o zi rușinoasă pentru întreaga societate românească, pentru că justiția trebuie să fie făcută în sala de judecată. Vorbim despre un proces, cineva acuză, cineva se apară, iar cei care vor da verdictul final vor fi judecătorii și nimeni nu va putea să contrazică într-un fel sau altul decizia judecătorilor. Ea va trebui să fie acceptată de toată lumea. (...) Mi-e frică de ce se va întâmpla în campaniile electorale care urmează și care vor genera foarte multe orgolii și foarte mult sentiment”, precizează Gabriel Zetea chiar în ziua procesului lui Liviu Dragnea, când singurele violențe au fost provocate de susținătorii PSD.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.