Demența și iresponsabilitatea PSD la apogeu! Negaționiștii și conspiraționiștii actualei pandemii chemați să propună modificări la legea privind carantina și izolarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2


Demența și iresponsabilitatea PSD la apogeu! Negaționiștii și conspiraționiștii actualei pandemii chemați să propună modificări la legea privind carantina și izolarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2

Comisia Juridică din Camera Deputaților, controlată de PSD-iștii Nicușor Halici și Oana Florea, a organizat o dezbatere, la solicitarea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, pe legea Guvernului privind carantina și izolarea persoanelor infectate sau suspecte de noul coronavirus. Potrivit Digi24.ro, la dezbatere au fost invitați reprezentanții unor ONG-uri care promovează teoriile conspirației sau cadre medicale care se opun vaccinării și nu recunosc gravitatea pandemiei de Covid.

Invitația a venit, coincidență sau nu, chiar în ziua în care România înregistra un record dramatic al numărului de infectați cu noul coronavirus, 555, cel mai mare de la începutul pandemiei, iar Austria se alătura altor țări europene care nu ne mai acceptă pe teritoriul lor fără carantinare sau test negativ de SARS-CoV-2.

Dezbaterea organizată de Nicușor Halici și Oana Florea s-a referit mai puțin la subiectul discuției - legea privind carantina și izolarea - și a servit mai degrabă pentru promovarea teoriilor conspirației. „Virusul nu există”, „Sunt cazuri inventate”, „Nu trebuie să purtăm mască” sau „Guvernul trebuie să oblige populația să consume vitamina C și D” sunt doar câteva dintre concluziile așa-zisei dezbateri organizate de PSD.

De asemenea, unii participanți la dezbatere au politizat discuțiile, au acuzat Guvernul de practici „naziste” și au amenințat cu proteste.

După dezbatere, deputatul jurist Oana Florea a anunțat că PSD va modifica legea „în acord cu solicitările societății civile”. Mai multe detalii pe DIGI24.

CITEȘTE ȘI: Am ajuns iar „ciuma” Europei. Tot mai multe țări vestice nu ne primesc nici măcar ca turiști fără carantinare obligatorie și le cer cetățenilor lor să ne ocolească

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.