DISPERARE: Satrapii comuniști de la Beijing promit ”suta” lui Ceaușescu pentru a îngropa amplele proteste din Hong Kong


  • ACP
  • Aug 14, 2019 22:03
  • 3281
DISPERARE: Satrapii comuniști de la Beijing promit ”suta” lui Ceaușescu pentru a îngropa amplele proteste din Hong Kong

După o lungă perioadă în care protestele din Hong Kong nu au putut fi oprite, orice ar fi încercat puterea comunistă de la Beijing și cea locală, s-a ajuns acum să se încerce o rețeta veche, bine cunoscută la noi – secretarul Finanțelor, Paul Chan Mo-Po, a anunțat că peste 1.43 milioane de contribuabili cu venituri mici vor beneficia de măsuri de ajutorare din partea guvernului local!

Pentru asta va fi făcut un efort în valoare de 2,4 miliarde dolari, însemnând o creștere cu 50% a cheltuielilor guvernului pentru cei care au dificultăți financiare, acum accentuate de lipsa creșterii economice din provincie, după cum a declarat șeful Finanțelor din Hong Kong.

Chan nu a pomenit nimic în mod direct despre milioanele de protestatari, menționând doar ”recentele incidente sociale”, dar a făcut referire la situația internațională care ar fi redus la zero creșterea economică a provinciei și a anunțat că dacă economia din Hong Kong va continua să funcționeze la același ritm și cu aceleași rezultate ca în prima jumătate a anului, vor intra practic în recesiune.

Au fost anunțate șapte măsuri pentru perioada următoare, între acestea fiind și creșterea pensiilor și a alocațiilor pentru cei cu venituri foarte mici și pentru persoanele cu dizabilități. Sună familiar, nu-i așa? La fel și faptul că studenții și cei cu mici afaceri vor beneficia de subsidii de la stat... Pe lângă acestea, va fi plătită de guvern chiria pentru o lună pe an tuturor celor cu venituri mici care locuiesc în apartamentele deținute de stat, dar vor fi ajutate și familiile cu venituri mici care nu beneficiază de vreo alocație de la stat. Au fost anunțate și subvenții pentru copii, subvenții la plata energiei electrice și o scădere a impozitului pe veniturile salariale pentru 1,43 milioane de salariați. Parte din aceste măsuri nu vor putea fi implementate imediat, scăderea impozitului, de exemplu, trebuind să fie aprobată de Consiliul Legislativ care își va începe lucrările abia în octombrie.

Niciuna dintre aceste măsuri nu are însă legătură cu motivul pentru care demonstrează cei din Hong Kong, anume încercarea guvernului de la Beijing de a-și crește autoritatea în orașul care se bucură de libertatea unui regim diferit de cel comunist, pe care China s-a angajat internațional că îl va respecta. Încercările de intimidare a demonstranților cu forța poliției, a mafiilor locale (triadele), ori armatei adunate la intrarea în Hong Kong, nu au dat nici un rezultat până acum, ba chiar au dăunat încercării Beijingului de a închide gurile celor revoltați.

Intrarea cu armata în locul prin care vin cele mai multe investiții străine în China ar fi un dezastru pentru Beijing, așa că autoritățile comuniste încearcă acum rețeta inaugurată la noi de Ceaușescu și preluată de Dragnea, în speranța că dacă nu vor opri demonstrațiile, vor reuși măcar să dividă societatea din Hong Kong care este acum decis îndreptată împotriva puterii comuniste chineze – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.