DNA îi trimite în judecată pe foștii șefi ai Academiei de Poliție pentru instigare la șantaj în cazul jurnalistei Emilia Șercan

Fostul rector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al unităţii de învăţământ Petrică Mihail Marcoci au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzația de instigare la șantaj, după ce l-au încurajat pe un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să oprească investigaţiile referitoare la plagiatele din cadrul Academiei.

În cazul celui care a ameninţat-o pe jurnalistă, procurorii DNA au disjuns cauza întrucât bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Emilia Șercan a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care transmite că după ce dosarul va ajunge în instanță, va vorbi public despre această poveste.

"Adrian Iacob și Mihai Marcoci, fostul rector și fostul prorector al Academiei de Poliție, au fost trimiși astăzi în judecată pentru instigare la șantaj de către DNA în dosarul deschis după ce am fost amenințată cu moartea în luna aprilie.

După ce dosarul va ajunge la instanță voi putea vorbi public despre această poveste, despre implicațiile și ramificațiile ei. Și abia aștept să o fac.
#safiejustitie"