DOCUMENT Ana Birchall relevă cât de mincinoasă este apărătoarea marilor corupți, Oana Bîzgan: Manipulează românii prin șmecherii, după rețeta "a la Iordache"!


DOCUMENT Ana Birchall relevă cât de mincinoasă este apărătoarea marilor corupți, Oana Bîzgan: Manipulează românii prin șmecherii, după rețeta "a la Iordache"!

Deputata neafiliată Oana Bîzgan a reacționat în urma acuzațiilor potrivit cărora a blocat împreună cu deputatul PSD Florin Iordache punerea pe ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților a proiectului de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilegale pentru a fi votat. Fosta ministră a Justiției, deputata independentă Ana Birchall, este cea care a lansat respectivele acuzații. Ca răspuns, Bîzgan a transmis că Ana Birchall "putea solicita oricând introducerea pe Ordinea de zi a proiectului despre care chiar domnia sa a afirmat că așteaptă de „aproape trei ani” să intre pe Ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaților".

CITIȚI ȘI: Complicele lui Iordache, Oana Bîzgan, se scuză într-un mod penibil pentru blocarea confiscării averilor ilegale. Cum aburește cetățenii, mizând pe faptul că procedurile parlamentare sunt puțin cunoscute

CITIȚI ȘI: Iordache și Oana Bîzgan au blocat din nou confiscarea extinsă a averilor ilegale. Birchall îi cere socoteală fostei deputate USR care face jocurile PSD: "Să explice de ce nu a intervenit astăzi să susțină această solicitare atât de importantă!"

Oana Bîzgan, pe Facebook: "Am fost acuzată că aș fi împiedicat introducerea pe ordinea de zi a unei inițiative legislative. Înțeleg că există niște așteptări destul de ridicate în legătură cu persoana mea, justificate de victoriile pe care le-am înregistrat în acest mandat. Doamna Birchall nu mi-a solicitat mie, verbal sau în scris, introducerea pe ordinea de zi a niciunui proiect, pentru că, așa cum am menționat, mi-a solicitat să nu o reprezint în niciun fel. Inițiativa legislativă în cauză este una cu care sunt în totalitate de acord și pe care sper că o voi putea susține și vota până la sfârșitul acestui mandat. Dar nu trebuie să uităm că fiecare dintre noi – deputate și deputați – trebuie să își asume rolul și încrederea pe care le-au primit de la cetățeni. Cât despre ce poate face sau nu o deputată sau un deputat, să nu uităm că doamna Birchall a fost membră a Camerei Deputaților într-o legislatură în care partidul din care făcea parte s-a bucurat de o majoritate confortabilă. Mai mult decât atât, domnia sa a fost pe rând Ministrul Justiției (9.02.2017 – 23.02.2017) și Ministru Delegat pentru Afaceri Europene (4.01.2017 – 29.06.2017) în Cabinetul Grindeanu și mai apoi Vice Prim-ministru pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice ale României (29.01.2018 – 7.06.2019; 11.06.2019 – 24.07.2019), dar și Ministru al Justiției (24.04.2019 – 7.06.2019; 7.06.2019 – 4.11.2019) în Cabinetul Dăncilă. Din aceste poziții, ca membră a Guvernului sau chiar în calitate de membră a Partidului Social Democrat, doamna Birchall putea solicita oricând introducerea pe Ordinea de zi a proiectului despre care chiar domnia sa a afirmat că așteaptă de „aproape trei ani” să intre pe Ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaților". (puteți citi AICI postarea completă)

În acest context, Ana Birchall a prezentat un document prin care demonstrează că a solicitat și în trecut, din postura de ministră a Justiției, președintelui Comisiei Juridice din Camera Deputaților finalizarea în regim de urgență a raportului privind proiectul de lege legat de confiscarea extinsă a averilor ilegale pentru a putea intra la vot final, Camera Deputaților fiind camera decizională. Astfel, s-a demonstrat că deputata Oana Bîzgan a mințit în momentul în care a sugerat că fosta ministră a Justiției nu a solicitat și în trecut votarea respectivului proiect de lege.

Totodată, Bîzgan a scris în postare că Birchall nu i-a solicitat, verbal sau în scris, introducerea pe ordinea de zi a niciunui proiect de lege, aspect contrazis de fosta ministră a Justiției, care a transmis că pe 25 august i-a trimis următoarele mesaje: "te rog sa ii comunici lui Iordache ca doresc sa iau cuvantul acum pentru ca doresc introducerea pe ordinea de zi a unui proiect important. Te rog sa il anunti pe Iordache ca atunci cand solicit cuvantul pot sa vorbesc din partea neafiliatilor. Din cauza jocurilor tale eu nu pot lua cuvantul. Te rog sa repari imediat!Multumesc"."Te rog sa reglementezi aceasta situatie! Este inadmisibil sa nu pot lua cuvantul la inceputul sedintei pentru ca tu faci jocuri cu Iordache! Nu ma obliga sa iau atitudine publica".

Redăm postarea Anei Birchall:

"Am promis ca voi reveni cu o postare separata in care voi demasca nu numai minciuna, ipocrizia dar si tupeul cu care doamna deputat Oana Bizgan induce in eroare opinia publica, manipuland cu tacticile de PR cu care se pare ca este obisnuita. Sa le luam pe rand:

1. Doamna Bizgan sugereaza manipulativ ca din functiile guvernamentale pe care le-am detinut as fi putut solicita introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor proiectul de lege privind confiscarea extinsa a averilor ilicite si vezi doamne nu as fi facut-o! Nimic mai FALS, MINCINOS si MANIPULATIV in afirmatiile superficiale, neprofesioniste (ca sa nu spun incompetente) ale doamnei Bizgan! In fapt, asa cum se poate verifica din informatii oficiale transmise inclusiv in scris, in perioada in care am fost ministru delegat pentru afaceri europene am propus si s-a aprobat in guvern un memorandum care contine directivele europene care trebuie transpuse in regim de urgenta. Mai mult, periodic, am trimis scrisori tuturor ministrilor prin care alertam si atentionam asupra necesitatii transpunerii in legislatia nationala a directivelor europene, invederand inclusiv cu efectele juridice si financiare ale netranspuneri in termen. De asemenea , lunar, informam oficial in sedina de guvern situatia la zi privind transpunerea directivelor europene. Aceasta informare a devenit practica in toate sedintele de guvern. In urma acestui demers a fost elaborat proiectul de lege privind confiscarea extinsa a prejudiciilor/ averilor. In perioada mandatului meu in fruntea ministerului justitiei am avut discutii si am trimis, in scris, nenumarate solicitari, inclusiv presedintelui Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, prin care solicitam finalizarea in regim de urgenta a raportului privind acest proiect de lege pentru a putea intra la vot final, Camera Deputatilor fiind camera decizionala ( a se vedea documentul de mai jos). Concluzie: daca o interesa adevarul si avea respect pentru opinia publica, cu o minima diligenta si competenta profesionala, doamna deputat Bizgan putea sa afle toate aceste informatii...sau sa ma intrebe direct daca tot se lauda ca este "omul dialogului"! Asa afla realitatea si nu se facea de ras cu afirmatiile de mai sus prin care pur si simplu minte si manipuleaza romanii prin smecherii, dupa reteta "a la Iordache"! Cred ca dupa 4 ani in Parlament, doamna Bizgan ar fi trebui sa stie ca in calitate de ministru NU puteam initia un alt proiect de lege care sa fie adoptat in guvern pentru simplul motiv ca un asemenea demers ar fi fost neconstitutional tocmai datorita existentei acestui proiect de lege aflat in sertarele Parlamentului din 2017 ( este vorba de paralelism si este neconstitutional). Exact pentru aceste motive am solicitat Camerei Deputatilor sa urgenteze adoptarea proiectului de lege aflat la Comisia Juridica!

2. Tot doamna Bizgan afirma, mintind cu un tupeu de nedescris:

" Doamna Birchall nu mi-a solicitat mie, verbal sau în scris, introducerea pe ordinea de zi a niciunui proiect". Iarasi minte cu un tupeu greu de imaginat. In realitate, in data de 25 august cand Iordache ma tot sicana si nu imi permitea sa iau cuvantul, personal i-am scris doamnei Bizgan mai multe mesaje, de exemplu: "te rog sa ii comunici lui Iordache ca doresc sa iau cuvantul acum pentru ca doresc introducerea pe ordinea de zi a unui proiect important. Te rog sa il anunti pe Iordache ca atunci cand solicit cuvantul pot sa vorbesc din partea neafiliatilor. Din cauza jocurilor tale eu nu pot lua cuvantul. Te rog sa repari imediat!Multumesc"."Te rog sa reglementezi aceasta situatie! Este inadmisibil sa nu pot lua cuvantul la inceputul sedintei pentru ca tu faci jocuri cu Iordache! Nu ma obliga sa iau atitudine publica." O provoc public pe doamna Bizgan sa confirme daca a primit aceste mesaje din partea mea. Nu as fi facut vorbire despre aceste mesaje (desi contin informatii despre sicanele si greutatile pe care le intampinam doar pentru ca sustin un demers de maxima importanta pentru romanii cinstiti care doresc adoptarea legii privind confiscarea extinsa astfel incat prejudiciile aduse statului roman sa fie recuperate) daca doamna deputat nu ar fi mintit si manipulat opinia publica cu maxim tupeu, ipocrizie si cinism. Sper ca doamna deputat sa aiba minima decenta si sa recunoasca ca a mintit si a primit aceste solicitari din partea mea. Ar trebui sa isi ceara scuze si fata de romanii pe care in mod cinic i-a mintit si indus in eroare. Sper sa nu ma oblige sa public si dovada ca desi i-am solicitat sa inceteze sa mai faca jocurile lui Iordache, nu numai ca a ignorat dar la plenul trecut a avut o atitudine complice fata de un abuz comis de Iordache. Romanii cinstiti si de buna credinta merita sa stie adevarul!

3. Pentru ca totusi vorba aceea "gura pacatosului adevar graieste" doamna Bizgan se da de gol si confirma ca "Pot, în schimb, intermedia relațiile dintre colegele și colegii neafiliați și pot propune liderilor grupurilor politice, în timpul întrunirii Comitetului liderilor (care are loc înaintea ședinței de plen), introducerea unor initiative pe Ordinea de zi, iar în urma discuțiilor și acordului lor, aceasta se poate modifica sau nu." EXACT acest lucru i-am solicitat eu, inclusiv in 25 august! Mai mult, dupa aproape 4 ani de stat in Parlament doamna Bizgan ar fi trebuit sa stie ca INAINTEA fiecarei sedinte de plen SE POATE modifica ordinea de zi, fie prin consensul liderilor de grup, fie prin votul tuturor deputatilor prezenti la sedinta. Ori exact acest lucru am cerut eu, inclusiv la sedinta de plen de saptamana aceasta. Domnul Iordache, smechereste , a invocat ca eu nu pot lua cuvantul deoarece doamna Bizgan este reprezentantul deputatilor neafiliati si in consecinta numai dansa poate formula propuneri. Degeaba i-am explicat lui Iordache ca nu ma reprezinta doamna Bizgan. In consecinta, tot ce trebuia sa faca atunci doamna Bizgan era sa ia cuvantul si fie sustinea propunerea mea, fie anunta clar ca NU ma reprezinta si atunci Iordache era obligat sa intrebe ceilalti lideri de grup daca sustin propunerea mea pentru a fi introdusa pe ordinea de zi, fie prin consens, fie prin vot. In schimb, doamna Bizgan A TACUT strategic, fiind astfel complice la abuzul comis de Iordache, facand astfel jocurile lui Iordache si blocand tehnic posibilitatea ca aceasta propunere sa fie supusa votului! Pentru acest gest nu are nicio scuza, oricate smecherii de PR incearca!

4. Desi i-am solicitat sa raspunda la cateva intrebari de interes public, doamna Bizgan a tacut, adoptand strategia marca Firea cand este prinsa cu minciuna, desi clameaza declarativ ca este omnul dialogului! Tocmai de aceea revin cu urmatoarele intrebari, la care moral si profesional doamna Bizgan ar trebui sa raspunda: a) De cate ori a luat cuvantul in plenul Camerei Deputatilor in calitate de reprezentant al deputatilor neafiliati, pe ce teme si cu ce rezultate? Eu am participat la toate sedintele de plen si NU am auzit-o odata luand cuvantul in aceasta calitate! b) De cate ori, pe ce teme si cu ce rezultate a luat cuvantul in Comitetul Liderilor? ( sper sa nu se adevereasca informatia conform careia in aceste sedinte era preocupata in special de teme de maxima importanta gen "unde, cand si cum se depun MOTIVARILE pentru ABSENTELE deputatilor!). Sper sa aiba minim respect pentru opinia publica si sa raspunda punctual la aceste intrebari. Asa cum ar trebui sa clarifice si daca este adevarat sau nu motivul pentru care a "plecat" din USR: conform declaratiilor colegilor sai cat timp a condus comisia pentru egalitate de sanse a dat avize pozitive unor proiecte de legi initiate de Dragnea si PSD FARA ca macar sedinta sa fi avut loc! Acest lucru se incadreaza inclusiv in zona penalului!

5. Oricate atacuri, oricate campanii de denigrare si defaimare cu informatii false vor fi orchestrate la adresa mea, oricati trolli si postaci vor invada aceasta pagina pentru a jigni si insulta, oricate "gasti" voi continua sa deranjez, NU voi inceta sa sustin adoptarea, in regim de urgenta, a acestui proiect de lege care permite confiscarea extinsa a averilor ilicite atat prin extinderea infractiunilor aplicabile si la abuz in serviciu, conflict de interese de exemplu, dar care permite recuperatea si de la TERTE persoane ( stim ca multe persoane certate cu legea isi "instraineaza " bunurile unor terte persoane. Da, FIECARE leu furat statului roman trebuie recuperat. Aceasta este solicitarea legitima a romanilor cinstiti care nu mai tolereaza astfel de abuzuri. Rog share, oameni buni, sa demascam minciuna, impostura si manipularea. Romanii cinstiti si de buna credinta merita sa stie adevarul! Multumesc si va sunt recunoscatoarea pentru implicarea si sustinerea voastra!

(in fotografie exemplu de adresa trimisa Comisiei Juridice din Camera Deputatilor prin care solicitam urgentarea adoptarii proiectului de lege privind confiscarea extinsa. Sper sa nu fiu fortata sa public si dovada ca doamna deputat Bizgan MINTE si ca in realitate i-am solicitat sa inceteze sa mai faca jocurile lui Iordache)!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.