DOCUMENT Decizie definitivă: Mutu a făcut propagandă din bani publici! Candidatul dreptei unite va depune o plângere penală la DNA pentru fraudă și abuz în serviciu


DOCUMENT Decizie definitivă: Mutu a făcut propagandă din bani publici! Candidatul dreptei unite va depune o plângere penală la DNA pentru fraudă și abuz în serviciu

Biroul Electoral al Circumscripției nr. 42 a Municipiului București a hotărât definitiv că primarul PSD al Sectorului 6, Gabriel Mutu, a făcut propagandă electorală în școli, din bani publici, folosind pe toate materialele primăriei sloganul înregistrat la OSIM de către PSD și sigla sa electorală.

În acest context, candidatul dreptei unite la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că se poate vorbi despre fraudă în formă continuată, căci propaganda electorala semnalată anterior a fost făcută de primarul PSD pe perioada întregului mandat.

Ciucu, pe Facebook: "Propagandă masivă în școli făcută de G. Mutu/PSD. HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ!

FRAUDĂ DIN BANI PUBLICI și abuz în serviciu!

Aveți aici o Hotărârea nr. 90 A BEM căre spune clar că Gabriel Mutu a făcut premeditat propagandă din bani publici, folosind pe toate materialele primăriei sloganul înregistrat la OSIM de către PSD și sigla sa electorală.

FRAUDĂ în formă continuată. Acest slogan al PSD a fost folosit timp de peste 4 ani pe tot ce a făcut primăria, de la cosuri de gunoi, tablete, bănici școlare, etc. a fost pus până și pe podurile de pe Dâmbovița!

Ce credeți că se impune? Să mă duc la Parchet sau la DNA?

Dați mai departe ca să se știe!!!".

Mai mult, Ciucu a precizat că Mutu a comis și infracțiunea de abuz în serviciu, căci hotărârea BEM are 4 zile și încă nu a fost pusă în executare, propaganda electorală continuând în unitățile de învățământ sub forma pe care o vom prezenta la finalul articolului în cadrul unei galerii foto.

Ciucu: "Este abuz in serviciu pentru că această hotărâre are deja 4 zile si nu a fost pusă in executare!".

Totodată, Ciucu a dat de înțeles că va depune o plângere penală la DNA: "Este de competența DNA pentru ca a folosit sloganul PSD timp de 4 ani pe tot, absolut tot ce aparține primariei, intra la foloase (de imagine) necuvenite!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.