Documente: Dodon și PSRM, contaminați de virusul “Bahamas”


Documente: Dodon și PSRM, contaminați de virusul “Bahamas”

După conferința de presă de ieri de la Parlament, susținută împreună cu colegii Octavian Țâcu și Lilian Carp, foarte mulți cetățeni de-ai noștri, de acasă și din străinătate (în special din Italia, Marea Britanie, Irlanda și Spania), mi-au solicitat să fac publice documentele care confirmă implicarea deputaților socialiști în schema de spălare de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar de liderul lor de partid, Igor Dodon, în campania prezidențială din 2016.

Dovezile incontestabile de spălare a banilor din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, au fost probate prin prezentarea copiilor de pe original a contractelor de împrumut și a dispozițiilor de plată, care nu au fost menționate în Declarațiile de avere și interese ale deputaților PSRM-iști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. Conform legislației în vigoare acțiunile deputaților menționați cad sub incidența componenței de infracțiuni prevăzute de art.352 prim din Codul Penal – „Falsul în declarații”.

Din cele prezentate mai sus rezultă foarte clar că acești 3 deputați, intenționat și cu bună știință, nu au inclus în declarațiile lor de avere și interese pentru anul 2016 sumele de bani împrumutate de la societatea comercială „Exclusiv Media SRL”, proprietar al căreia este același Corneliu Furculiță și la care activează soția lui Igor Dodon, Galina Dodon.

Această situație de nedeclarare s-a repetat și în anul 2017, deoarece, conform pct.1.2 al contractelor de împrumut semnate de cei 3 deputați, termenul rambursării împrumutului este 31 decembrie 2017.

Declarațiile Procurorului General Alexandru Stoianoglo privind audierea deputaților în calitate de martori pe dosarul finanțării PSRM din Rusia, prin filiera Bahamas, demonstrează faptul că Procurorul General este direct interesat în rezultatele urmăririi penale în cazul acestor deputați, doar că exact așa cum s-a procedat și în cazul cu imprimările video, în care Igor Dodon recunoaște tranșant, în prezența lui Plahotniuc și Iaralov, că primește bani din Federația Rusă de la 700.000 până la 1 milion euro lunar pentru finanțarea activităților PSRM-ului (dosarul a fost clasat). Altfel cum putem trata și cazul cu Bahamas, coroborat cu art.63 alin. (7) din Codul de Procedură Penală, care stabilește foarte clar interzicerea interogării în calitate de martor a persoanei faţă de care există anumite probe că a săvârșit o infracţiune? Ce au a spune procurorii cu referire la acest articol din CPP, nu mai este valabil când e vorba de Dodon și de deputații PSRM, implicați în spălare de bani din Federația Rusă prin filiera Bahamas?

Reacția de ieri a Procuraturii Generale, care solicită „păstrarea statutului de neimplicare politică a instituției și cere actorilor politici să înceteze să manipuleze și să dezinformeze societatea despre evoluțiile dosarelor aflate în gestiunea sa” denotă că prezentarea dovezilor noastre incontestabile trebuie să devină un test de maximă responsabilitate personală pentru Stoianoglo, dar și pentru întreagă echipa de la procuratura, implicați în investigarea acestei spălări de bani de către membrii PSRM-iști, sub îndrumarea directă a lui Igor Dodon. Procuratura nu mai trebuie să reacționeze discreționar, în funcție de persoanele politice vizate dintr-un partid sau altul, ci să acționeze independent, cu responsabilitate, dar și cu multă demnitate profesională, ce se impune în asemenea circumstanțe.

În continuare vom prezenta documentele relevante, cu probele de rigoare, ce-l vizează pe deputatul Corneliu Furculiță, unul din cei mai apropiați oameni din anturajul lui Igor Dodon, care mai este și consătean cu acesta. În postările ulterioare vom prezența copiile documentelor pentru alți 2 deputați socialiști, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco.

Corneliu Furculiță, proprietarul «Exclusiv Media SRL », a împrumutat de la compania sa 6,5 milioane de lei în baza a 13 contracte de împrumut, toate a câte 500.000 de lei, semnate în perioada aprilie – mai 2016. Aceste împrumuturi NU se regăsesc în capitolul VII al Declarației de avere și interese ale deputatului Corneliu Furculiță pentru anul 2016.

 Dovadă în acest sens sunt următoarele acte:
- declarația de avere și interese personale pentru anul 2016;
- contractul de împrumut nr.25/28 din 28.04.2016 a sumei de 500 000 lei între „Exclusiv Media” SRL
și Corneliu Furculiță;
- dispoziția de plată nr.00063 din 28.04.2016 privind primirea sumei de 490 000 lei de către Corneliu
Furculiță;
- contractul de împrumut nr.27/03 din 03.05.2016 a sumei de 500 000 lei între „Exclusiv Media” SRL și
Corneliu Furculiță.
- dispoziția de plată nr.00065 din 03.05.2016 privind primirea sumei de 490 000 lei de către Corneliu Furculiță.

În anexe rog să găsiți :
1. Contractul de împrumut nr.1(pag.1-2) ;
2. Dispoziția de plată la contractul nr.1 ;
3. Contractul de împrumut nr.2 (pag.1-2) ;
4. Dispoziția de plată la contractul nr.2.

P.S. Solicit respectuos să distribuiți cât mai mult și cât mai departe aceast editorial, ca să cunoască toți afacerile ilegale ale lui Dodon și a ortacilor săi PSRM-iști, inclusiv cei de la Moscova și din Bahamas.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.