Documente EXCLUSIVE: PSD, cu mâna până la cot în Resursele Minerale ale României (4). HAL de concurs organizat de GAȘCA lui Ionel ”Ciorăpel” Arsene la ANRM. Cine a fost beneficiarul


Documente EXCLUSIVE: PSD, cu mâna până la cot în Resursele Minerale ale României (4). HAL de concurs organizat de GAȘCA lui Ionel ”Ciorăpel” Arsene la ANRM. Cine a fost beneficiarul

Doi candidați pentru postul de director general al Direcției Generale Inspecție și Supraveghere Teritorială a Activităților Miniere și a Operațiunilor Petroliere din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) arată, în contestațiile depuse la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), ploaia de nereguli și derapaje discreționare din instituția controlată de baronul PSD-ist de Neamț, controversatul Ionel Arsene.

Precizăm că baronul (zis ”Ciorăpel”) și-a adjudecat ANRP la împărțirea ”prăzii de război” între liderii PSD, chiar după câștigarea alegerilor parlamentare. De altfel, e de notorietate că Arsene se numără printre cei mai frenetici susținători ai infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea, cei doi sărbătorind chiar și Revelionul împreună.

Documentele prezentate în exclusivitate de Podul.ro (le puteți consulta în format PDF AICI și AICI) sunt mai mult decât edificatoare și certifică faptul că oamenii lui Arsene (în frunte cu președintele Gigi Dragomir) au ”lucrat” la concurs pentru un anume Vasile Botosaru, despre care sursele noastre susțin că a fost împins de la spate de Corneliu Eugen Negreț și Vasile Gildo Daniel.

De notat că Negreț (fost consilier al lui Gigi Dragomir) este funcționar public de execuție în cadrul Direcției Economice a ANRM, consătean și prieten la cataramă al lui Gigi Dragomir. De asemenea, Vasile Gildo Daniel este consilier personal al lui Gigi Dragomir și fost adjunct al Brigăzii de Poliție Rutieră București, instituție din care a fost forțat să demisioneze, în 2017, în urma unui scandal. Cei doi fac parte din gruparea pe care Ionel Arsene a impus-o în vârful ANRM, grupare care coordonează bugete uriașe.

Aceleași surse ne-au informat că șpaga minimă la ANRM pentru eliberarea permiselor de exploatare cu balastiere este de 1000 euro.

Precizăm că Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) – din postura de organizatoare a concursului – nu a răspuns concret nici până în ziua de astăzi contestațiilor atașate acestui articol.

Desigur, Ionel Arsene are oamenii lui din Neamț plantați și la vârful ANFP, unul dintre aceștia fiind chiar vicepreședinte, dar despre aceste conivențe vom mai discuta în niște episoade viitoare.

CITIȚI și EXCLUSIV: PSD, cu mâna până la cot în Resursele Minerale ale României (1). Arhiva ANRM e praf. 20% a dispărut. RUȘII au acces la datele SECRETE

CITIȚI și EXCLUSIV: PSD, cu mâna până la cot în Resursele Minerale ale României (2). GRUPUL lui Ionel Arsene din fruntea ANRM și ELIMINAREA directorului incomod

CITIȚI și EXCLUSIV: PSD, cu mâna până la cot în Resursele Minerale ale României (3). Gașca lui Ionel ”Ciorăpel” Arsene și-a prins gâtul în CRACUL cu AUR. DOCUMENTE

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.