Europarlamentul Dragoș Pîslaru, linșat în direct la Antena3. Reacțiile vehemente ale bulei USR-Plus. Stelian Ion precizează că nu va mai merge la Gâdea!


Europarlamentul Dragoș Pîslaru, linșat în direct la Antena3. Reacțiile vehemente ale bulei USR-Plus. Stelian Ion precizează că nu va mai merge la Gâdea!

Bula USR-Plus a transpirat rău joi seară, când, pentru a treia ediție consecutivă a Sinteza Zilei, un reprezentant al Alianței s-a aflat în studioul lui Mihai Gâdea, principala trompetă prin care Dan Voiculescu și acoliții își lansează mesajele, manipulările, deziformările în spațiul public și își linșează adversarii incomozi.

Deși plusistul a avut un debut curajos, aducând în discuție mizerabilele dezinformări ale A3 cu privire la protestatarii rezist, 10 august și la cei care, după Colectiv, au determinat căderea guvernului Ponta, frisoanele bulei votante USR-PLUS au fost provocate de reacția furibundă a gazdei emisiunii - acompaniată și de ceilalți invitați din studio (Șerban Nicolae, Adrian Ursu, Răzvan Savaliuc și pe final Mircea Badea) - care nu doar a negat vehement (și probabil convingător pentru spectatorii lui fideli) că ar fi spus vreodată altceva decât „adevărul”, declanșând apoi și întreținând pe tot parcursul emisiunii o agresivă și manipulatorie inventariere a activității, vieții, familiei, asocierilor, cunoștințelor, relațiilor lui Pîslaru.

Concluzia linșajului: că domnul Dragoș Pîslaru, prin firma sa de consultanță care a derulat inclusiv contracte cu autoritățile din Teleorman privind strategia de dezvoltare a județului, a colaborat cu tot felul de pesediști din administrația locală și că este imposibil să nu se fi intersectat în acel context cu Liviu Dragnea, în prezent pușcăriaș la Rahova și una din cele mai detestate figuri infracționale ale României. „Căci Liviu Dragnea era Dumnezeu în acel județ, după cum a stabilit chiar instanța supremă”, a evidențiat ironic Mircea Badea.

Deputatul USR Stelian Ion a anunțat, joi seara, în timp ce Sinteza era în derulare, că renunță pentru moment să mai meargă la emisiuni ale postului Antena 3. Stelian Ion s-a aflat și el miercuri seară în emisiunea lui Mihai Gâdea.

 „Am decis să opresc pentru moment aparițiile la Antena3. Mulțumesc deopotrivă pentru înțelegere și pentru criticile pe care mi le-ați adus cu bună credință”, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Ce a scris Pîslaru pe Facebook în timpul emisiunii și după

Dragoș Pîslaru: Pauză. Au plecat toți să vorbească între ei. Urmează tura a doua. 
Dar românii trebuie să fie uniți în ciuda dezinformării. Le-am cerut să prezinte scuze celor pe care i-au jignit, insultat, împroșcat cu noroi. Nici vorbă de așa ceva. Nu recunosc nimic. Nu învață nimic. 
Dar românii vor simți adevărul și ne vom uni. Și cei tineri și cei vârstnici. Și cei care au și cei care nu au. Și cei de la oraș și cei de la sat.

Dragoș Pîslaru: Pauză. În lipsă de alte subiecte au început atacurile personale. Că afaceri cu statul, că una alta. Am învățat mulți ani despre politici publice. Am fost cercetător, am predat, am oferit asistență tehnică alături de echipe excelente. Nu am nimic de ascuns și sunt mândru că am putut să folosesc expertiza acumulatâ în țară și în afară pentru binele statului român, de la nivel local până la cel central. Când ai nevoie de un meseriaș, nu îl întrebi de preferințele politice, ci îl iei pe cel mai bun. Am lucrat în privat pentru clienți diverși, de la mici antreprenori la început de drum, până la multinaționale. Am lucrat în sectorul public pentru primării de comună, dar și pentru județe întregi. Iar banii publici nu sunt banii lu’ baronul X sau Y, ci ai noștri, ai contribuabililor.
Urmează partea a treia...

Dragoș Pîslaru: Am văzut reacțiile voastre. Și simt nevoia să vă răspund.

Nu am o problemă de curaj să îmi susțin ideile cu calm și fermitate în medii ostile. Mi se pare chiar important să ieșim din bulă. Până la urmă chiar trebuie să vorbim cu toți românii.

Dar a fost o greșeală să credem că putem merge la emisiunea lui Mihai Gâdea să discutăm despre unitate și subiecte de interes pentru români și să le vorbim despre planurile USR PLUS. Această emisiune continuă să aibă o agendă diferită la fel ca în ultimii doi ani de guvernare Dragnea și PSD.

Nu vom mai accepta alte invitații în aceste condiții.

 REACȚIILE BULEI

Cristian Hrituc, fost consilier prezidențial:Hai sa o luam ca la proști, ca deja nu se mai poate.
1) cand tu ai un electorat care iti mai si spune nu te du acolo ca nu e ok si tu te duci in speranta ca vei castiga alt electorat, atunci ai o problema
2) cand stii ca antena 3 e actor politic si nu tv, atunci trebuie sa il tratezi ca atare. Da-i ignor si poate cade in nerelevanta. Fa-l sa nu mai ia "pragul electoral" si atunci inseamna ca ai jucat destept 
3) uita te ce inseamna electorat captiv, fa dracu niste focusuri pe oamenii aia de se uita la A 3 si o sa vezi cum recita niste sabloane. O sa constati ca traiesc demult intr o lume paralela si tu n ai cum sa ii indrepti. Lasa-i acolo.
4) daca stii ca ai un electorat extrem de atent, sensibil, care a stat in frig, care striga in piata impotriva antenei 3, de ce nu ai grija de asteptarile lui? Iti dai singur cu tesla..
5) fii consecvent. Ai crescut pe mesaj de integritate, onestitate si te duci in casa aluia de joaca cu adversarul doar pt a face bani si a si pastra influenta. El e partener cu ei, nu cu tine, chiar daca iti da un spatiu de emisie. 
6) daca tot insisti sa te duci, trimite liderii de esalon 3 si macar nu te mai lua in gura cu ala de te-a votat.”

Mirel Valentin Axinte (membru USR): Încă 5 episoade în care Gâdea și băieții îi bagă sub masă pe pluși și îi mângâie pe cap pe useriști și s-a rezolvat USR PLUS. Apoi trec la reglaj între diferiți useriști. De PNL și Iohannis nu mai zic, se apropie prezidențialele și Antena 3 va încerca să smulgă de la USR PLUS atacuri la PNL și Iohannis.

Gâdea: ”Unii dintre liderii USR PLUS au mers pe seducție, au câștigat public venind aici, au sedus un public la care nu aveau acces. Alții (Pâslaru) au avut altă strategie....”

Eu n-am auzit să promită mărirea pensiilor și alungarea soroșiștilor din țară, ci doar lungi clinciuri și câteva vitejeli în urma cărora s-a udat militanța USR PLUS până la genunchi. Dar poate n-am fost eu atent.

Personal, între Antena 3 și Klaus, aleg Klaus, dacă se va ajunge la o astfel de alegere. Și aici închei subiectul.

 Vlad Mixich: Am scris acum câteva zile că participarea lui Dan Barna la Gâdea/Antena 3 e un rău necesar (nu reiau postarea) dar "dacă prezența liderilor USRPlus la Gâdea/A3 devine o OBIȘNUINȚĂ - asta nu mai e deloc ok".

E deja a treia seară consecutivă în care un lider USRPlus este în platoul celei mai mizerabile emisiuni din istoria post-decembristă a României. După Stelian Ion ieri, azi e Dragos Pislaru acolo. Știți cum se zice: a treia oară nu mai e greșeală sau întâmplare, e obișnuință.

Oameni buni: e de nepermis ca prezența voastră la Gâdea în emisiune să devină o regulă, cum pare să se întâmple. Noi, mai toți votanții voștri (iată, suntem peste 2 milioane), am fost batjocoriți și ponegriți în fel și chip de acei indivizi. În Piață s-a strigat repetat: "Antena 3 - niște derbedei".

Dacă vă respectați votanții cu adevărat, nu mai participați la aceste șouri dezgustătoare decât în situații excepționale sau când este musai necesar. Nu știu dacă cineva se ocupă de coordonarea acestor apariții (se pare că nu), dar nu mai mergeți acolo seară de seară. E un afront major adus votanților voștri, fără de care nu ați fi fost persoane publice importante astăzi. Nu uitați asta.

"Dan Voiculescu a știut mereu că vanitatea politicienilor este mai puternică decât rațiunea" (autor: Dan Tapalaga).

Sebastian Lăzăroiu: Încet, încet vor înțelege și ceilalți capcana

Mai explic o dată simplu: fiecare lider USR care merge acolo mărește audiența. Fiecare mărire de audiență înseamnă bani de publicitate. Fiecare euro în publicitate finanțează, mai târziu, linșajul unui judecător sau al unei institutii sau chiar al unui lider USR (ceea ce nici n-ar fi unfair, dat fiind că si-a plătit singur linșajul).

Mircea Marian: Mai scriu odată: este problema fiecărui lider politic cum comunică și ce canale folosește, nu îl judec eu. Dacă liderii USR Plus cred că, mergând la Antena 3, câștigă electorat, eu nu îi contrazic.
Dar, ca ziarist, vă spun: fiecare prezență a unui lider USR Plus la Antena 3 ridică audiența acestui post. O diversifică și, speculând puțin, îi crește exact publicul comercial, tânăr. Pe scurt, fiecare emisiune cu un lider USR Plus îi aduce bani domnului Dan Voiculescu. Greu de cuantificat cât, dar cert îi aduce.
Și, dacă țin bine minte, a existat o campanie în care ceream marilor firme să nu mai facă publicitate la Antena 3. Just facts.

Silviu Sergiu: De ce se duc unii lideri USR-PLUS la Antena 3? Pentru cā sunt cinici, avizi de audienţā mare şi notorietate facilā.

Ce conteazā cā merg într-un studiou mizerabil în care vieţile, carierele unor oameni oneşti au fost împroşcate cu noroi de slugile unui securist parşiv.

Cārtārescu, Patapievici, Pleşu, Liiceanu sunt doar cāteva exemple de personalitāţi linşate pentru cā au "îndrāznit" sā lupte cu o hidră coruptā.

Fārā lupta lor, USR-PLUS se scufunda în irelevanţā. Cu tot cu liderii lui...

Nu mă mirā acest comportament, nu mā afecteazā, nu-mi pasă!

Am avut recent o experienţā foarte neplācutā cu un "om nou în politicā". După ce m-a linguşit ipocrit spunându-mi că mă citeşte des, dar l-am prins că nu ştia exact unde scriu, m-a lăsat cu ochii-n soare cu un interviu, preferând să se ducă la "Libertatea". Pentru că saliva după audienţa fostului tabloid.

Nici măcar nu a avut bārbāţia sā mă refuze în faţā. Pur şi simplu nu mi-a mai rāspuns la telefon. Ați rămâne mascā dacā v-aş spune numele lui. În general pozeazā în bāiat amabil. Poate chiar este.

Ce nu ştie distinsul lider USR-PLUS, dar va înţelege la un moment dat, este că un subiect bun de presă poate fi lansat şi de o revistā mai nişatā ca "Newsweek", care nu se adreseazā maselor largi, ci scrie pentru un public mai specializat.

Pentru moment, succesul lor în politicā este dezirabil, pentru ca România să meargā înainte.

Deocamdatā cei din USR-PLUS sunt în luna de miere. Presa onestā îi menajeazā, pentru a nu face jocul vechii generaţii de politicieni.

Va veni însā o vreme când vor dispārea din politicā cei corupţi şi vor rāmâne doar oameni noi şi cinstiţi. Iar ziarişti ca mine nu-şi vor mai face calcule de oportunitate. Şi vor trata cu exigenţā orice greşealā a USR-PLUS.

Pentru cā aşa trebuie sā se poarte un jurnalist cu un politician. Extrem de critic. Să vezi atunci distracţie.

De pildā, vom scormoni mai adânc cum a fācut distinsul domn de mai jos bani din contracte de consultanţā cu Consiliul judeţean Teleorman. Pe vremea când era condus de Dragnea.

Detalii aici: http://www.romaniacurata.ro/baietii-destepti-ai-guvernului…/

Nu de alta, dar poate-i mai piere cheful sā ne anunţe marţial cā el a luat decizia sā aparā la Antena 3. Fie cā ne place, fie cā nu...

Pânā arunci, rāmânem concentraţi pe tābliţa suedezā. Ştiţi voi...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.