EXCLUSIV Codrin Ștefănescu este CANDIDATUL lui Vanghelie pentru secretariatul general al PSD. Dedesubturile manevrelor de la Sectorul 1


EXCLUSIV Codrin Ștefănescu este CANDIDATUL lui Vanghelie pentru secretariatul general al PSD. Dedesubturile manevrelor de la Sectorul 1

Încercarea disperată a controversatului Codrin Ștefănescu de a reveni în prim-planul PSD, încăpățânându-se să candideze pentru funcția de secretar general, poziție din care abia a fost mazilit de Viorica Dăncilă și Marian Oprișan, nu este favorizată atât de organizația PSD Sector 1, care a votat, vineri, o rezoluție de susținere a acestei aventuri, cât de Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 și vechi client al DNA, care controlează în mod discreționar Primăria Sectorului 1.

De notat că Ștefănescu pleacă, oricum, cu ultima șansă în această cursă, Marius Dunca (fost ministru al Tineretului) fiind preferat de Viorica Dăncilă pentru preluarea funcției.

Potrivit surselor Podul.ro, Marian Vanghelie și Codrin Ștefănescu s-au tot întâlnit, de-a lungul ultimei săptămâni, cu Daniel Tudorache, primar al Sectorului 1 și șef al organizației aferente. Urmare a negocierilor, Tudorache și-a anunțat, vineri, susținerea pentru candidatura lui Codrin Ștefănescu la funcția de secretar general al PSD. Aceleași surse ne-au precizat că mișcarea lui Tudorache o nemulțumește total pe Gabriela Firea, revenită pe cai mari la șefia PSD București, în condițiile în care primărița se află într-un vechi conflict cu Ștefănescu.

Pentru neofiți, precizăm că Primăria Sectorului 1 este plină de oameni de casă ai lui Marian Vanghelie, care i-a postat în funcții-cheie. În capul listei se află Cosmin Marius Fodoroiu, directorul de investiții, fost consilier PSD a cărui carieră este fabricată în totalitate de Vanghelie, care îl alintă… ”copilul meu”.  

Aceeași propulsie vangheliotă o au consilierul local Bogdan Pavel (fost jurnalist ”Libertatea” și ex-viceprimar al Sectorului 5), șeful biroului de presă al Primăriei S1, Bogdan Tamaș (fost șef al biroului de presă al Primăriei S5 de-a lungul epocii lui Vanghelie) și Sebastian Moise (PMP), care se ocupă de proiecte vizând învățământul.

De notat că Marian Vanghelie și Codrin Ștefănescu nu sunt doar prieteni la cataramă și parteneri de combinații, ci și vecini. Iată vilele lor din cochetul cartier Cotroceni:

Cel puțin interesant este că Vanghelie nu este deloc străin nici de o altă candidatură la aceeași funcția, cea de secretar general, în condițiile în care printre aspiranți s-a aliniat la start și Cătălin Stochiță, finul edilului ”Goagăl”, care s-a reînscris recent în PSD, la organizația Sectorul 3, condusă de primarul Robert Negoiță. Potrivit surselor Podul.ro, Stochiță – care nu are nici cea mai mica șansă în această cursă – este lăsat de Negoiță și de Firea să candideze pentru a revărsa atacuri la adresa Vioricăi Dăncilă și a susținătorilor acesteia. Este previzibil că Stochiță își va anunța candidatura și la președinția PSD, dar doar pentru a face zgomot și pentru a ieși din anonimat, întrucât intenționează să candideze, din nou, la Primăria Sectorului 5. De notat că au fost perioade când Vanghelie și Robert Negoiță erau inamici declarați, dar, de-a lungul ultimilor doi ani și-au rezolvat o parte dintre probleme, pe fundalul luptei împotriva aceluiași inamic comun: Sebastian Ghiță.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.