EXCLUSIV Marian Ceaușescu, victima unei serii de abuzuri: lovit de paznicul PSD din Kiseleff, jignit și agresat de un civil dubios, cât și de polițiști


EXCLUSIV Marian Ceaușescu, victima unei serii de abuzuri: lovit de paznicul PSD din Kiseleff, jignit și agresat de un civil dubios, cât și de polițiști

Participant la Revoluția din 1989 și aprig manifestant împotriva Partidului Social Democrat, Marian Ceaușescu, a protestat vineri, 3 mai, într-un mod inedit la sediul PSD din Kiseleff. Concret, a decorat sigla PSD de la intrare cu un capac de toaletă pentru a ilustra calitatea formațiunii politice conduse de Dragnea.

Acest fapt a fost urmat de o serie de abuzuri, așa cum veți citi mai jos în relatările lui Marian Ceaușescu. În primă instanță, paznicul sediului PSD din Kiseleff a aruncat intenționat cu capacul de toaletă rănindu-l pe Marian Ceaușescu. Ulterior, și-au făcut apariția echipajele de polițiști la chemarea paznicului PSD-ist și SMURD-ul pentru a-i oferi îngrijiri medicale lui Marian Moroșanu Tivilic zis și Ceaușescu.

Din senin a răsărit și un civil care a intervenit în sprijinul polițiștilor înjurându-l și agresându-l pe protestatar chiar și în momentul în care primea îngrijirile medicale. Există suspuciunea că civilul era de fapt din MAI, dar oare nu o fi unul din trupele speciale cu care Sebastian Ghiță amenința cu bătaia pe cei anti-PSD cu nu mult timp în urmă?

Un abuz la Poliției Române a constat în reprimarea dreptului la îngrijire medicală, Marian Ceaușescu fiind săltat fără ca medicul să își fi dat acordul. În drum spre secție, siguranța protestatarului a fost pusă în pericol întrucât nu i s-a pus centura de siguranță. La secție unul din agenți a început să îl înjure din nou, să îl bruscheze și să râdă de defectul de vorbire pe care Marian Ceaușescu îl are de când a fost bătut la Mineriadă.

Marian Ceaușescu a relatat pentru Podul.ro că va depune atât plângere împotriva agresorilor, cât și pentru faptul că Poliția Română i-a pus siguranța în pericol în drum spre secție așa cum puteți citi în cele ce urmează:

"Depun plângere împotriva paznicului care m-a agresat și împotriva polițistului care m-a ridicat. Din agresat devenisem agresor. Ordinul a fost să mă ia pe mine și pe Răcaru la secție. Când am fost dus la secție, agentul care a venit la fața locului, m-a înjurat de morți, de toată familie și a vrut să sară pe mine să mă bată pur și simplu fiind și încătușat. Eu i-am spus de ce poartă haina aceea dacă vorbește ca ultimul birjar de mahala și mai ales că are un vocabular de pușcăriaș. Cu greu l-au stăpânit colegii lui. În secțiile de poliție, precum pe vremea fostei miliții comuniste, milițienii agresează verbal și fizic și râd și de defectele oamenilor. Au râs și de defectul meu de vorbire. Sunt curios dacă cel care m-a insultat a trecut testul de stres maxim.

De asemenea, în secțiile de poliție sunt camere video, dar nu și audio. Adică te pot înjura, dar când faci plângere nu există dovezi. Ar trebui toate secțiile de poliție și mașinile de poliție să fie înzestrate cu camere audio-video. Mai ales în mașini pentru că te înjură până la secție.

Paznicul de la PSD care m-a lovit era probabil băut. I-am spus polițistului să constate că este băut portarul. A aruncat cu acel colac de WC voit, cu bună știință către mine. Nu a aruncat din greșeală. Dacă mă lovea în cap? Ce se putea întâmpla?

Totodată, a fot un civil care era în trecere și a venit spre mine și a început să mă înjure și a vrut să mă lovească, dar m-am ferit. Și atunci când am fost condus la ambulanța SMURD pentru consult, când eram urcat în salvare, acel civil, probabil din MAI, m-a lovit peste cap iar medicul de pe ambulanță i-a dat peste mână. Din nou a vrut să mă lovească, șoferul a vrut să închidă ușa și civilul nu l-a lăsat. Și eu am coborât din salvare să îl întreb de ce dă. Atunci, agentul de poliție a venit țipând către mine "ia-l și bagă-l în mașină". Și m-au dus către mașină luându-mi dreptul la control medical, încălcând astfel protocolul.

Am intrat în mașina Poliției și același agent, cred că era șeful lor, a țipat să fiu scos afară și încătușat. M-au încătușat, dar în mașină nu mi-au pus centura de siguranță. Legea spune că în toate țările când ești urcat în mașina Poliției, inclusiv în spate, trebuie să îți pună centura de siguranță. Și polițistul la fel. Nu se respectă aceste reguli. Dacă polițistul intra în mașina din față, la ce viteză avea, puteam fi accidentat.

Vreau să fac o plângere sau o sesizare la Drepturile Omului pentru a controla dacă sunt respectate drepturile cetățeanului. Și să verifice toate secțiile de Poliți dacă dotările sunt la standardul european și dacă siguranța cetățeanului este respectată", a precizat protestatarul.

Vedeți în cele ce urmează filmarea cu o parte din abuzurile comise de Poliția Română cu ajutorul civilului misterios:


Vedeți și cum a fost agresat Marian Ceaușescu de paznicul PSD din Kiseleff de la 2:40:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.