„Fetele astea nu sunt moarte!” Un medic, un expert criminalist și un fost șef de crematoriu spun răspicat că Dincă nu avea cum să ardă trupul Alexandrei într-un butoiu


„Fetele astea nu sunt moarte!” Un medic, un expert criminalist și un fost șef de crematoriu spun răspicat că Dincă nu avea cum să ardă trupul Alexandrei într-un butoiu

În lipsa unor informații oficiale complete și lămuritoare, opinia publică speculează, în vreme ce presa încearcă, „pe surse”, să obțină cât mai multe amănunte despre caz, lasând pe piață prea multe informații neverificale sau neplauzibile. Din păcate, în goana după senzațional și exclusivități, spațiul public s-a umplut în ultimele zile de piste și informații false care ar putea chiar deturna cursul anchetei, îngreuna-o sau chiar ar putea da speranțe deșarte unor părinți care și așa nu știu ce și cât să mai creadă din ce spun autoritățile incompetente și agresive sau prea puțin comunicative.

Totuși câteva semne de întrebare sunt pe buzele tuturor pentru că nimeni nu poate accepta versiunea incendierii unui trup măcelărit – dar fără urme de sânge la fața locului – într-un butoi, la temperaturi mult prea mici pentru o astfel de operațiune.

Vladimir Beliș, fostul director al IML, este de părere că Alexandra Măceșanu ar putea fi în viață.

”Eu cred că nu se va găsi material biologic, iar, dacă se găsește, nu cred că se va identifica persoana. Eu am un dubiu asupra realității morții. Nu avem cadavru. Nici Cioacă nu a fost acuzat de crimă, ci de leziuni cauzatoare de moarte, pentru că nu s-a găsit cadavrul”, a spus Vladimir Beliș la Antena 3.

”100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1400 de grade. E exclus să poată să ardă! Nu se poate obține o astfel de temepratură. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obțineam după o oră, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. Acest nemernic, părerea mea, e că trage de timp. Fata cred că e în viață și el trage de timp să scape de urme. La crematoriu, coșul are o înălțime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau și așa pentru miros”, a opinat și Gheorghe Ionel, fost director al Crematoriului uman Vitan-Bârzești.

Suspectul, Gheorghe Dincă, 66 de ani, a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra și Luiza, însă nu le-a indicat anchetatorilor precis și locul unde ar fi aruncat trupurile celor două. Ba chiar a părut că vrea să le facă acestora o farsă, plimbându-i, înainte de a se cere la doctor pentru dureri în zona pieptului și coastelor, pe malul Dunării și Oltului unde le-ar fi spus că ar fi aruncat trupurile victimelor.

Expertul criminalist Dan Antonescu consideră că, cel probabil,  bărbatul este un criminal în serie, pentru care uciderea unei tinere a ajuns o rutină. „Modul în care a acţionat Gheorghe Dincă în ultimul caz, al Alexandrei Măceşanu, arată că ştia pas cu pas ce trebuie să facă. Fără nicio emoţie, cu toate că acţiona ziua. Ştia cum să-şi aleagă victimele după un anumit tipar, iar acţiunea efectivă de răpire era oarecum standardizată. Din păcate pentru ea, prin telefonul dat la 112, Alexandra l-a scos din acea rutină”, spune Dan Antonescu pentru Adevărul.

În timpul anchetei ce a urmat după ce a fost reţinut, la un moment dat, nu a mai rezistat şi a recunoscut cele două crime despre care a fost luat la întrebări. În mod normal, anchetatorii i-au cerut să reconstituie faptele şi să indice locul în care a plasat cadavrele. Atunci criminalul s-a panicat pentru că, cel mai probabil, are un loc bine ascuns în care şi-a ascuns toate victimele. Şi, pentru că cel mai probabil acolo sunt plasate mai mult de două cadavre, acum încercă sa-i ducă pe anchetatori pe piste false, simulând confuzia. Cadavrele sunt ba în Dunăre, ba în Olt, ba arse”, precizează expertul. „Dacă ar fi folosit acid pentru a descompune cadavrul nu avea destul timp. Pentru că, în cel mai puternic acid, un cadavru se dizolvă parţial în cel puţin 48 de ore”, mai spune specialistul.

Adina Alberts, medic primar chirurgie plastică, îi adresează și ea o scrisoare deschisă premierului incompetent Viorica Dăncilă, în care își expune versiunea cu privire la cele întâmplate la Caracal:

SCRISOARE DESCHISA catre Dna Viorica Dăncilă

Stimata doamna, cu respect pentru functia pe care o ocupati in stat, dati-mi voie sa va spun ca dvs sunteti, in toata povestea asta, foarte departe de adevar! Dvs cu referendumul despre care vorbiti public...
Fetele astea nu sunt moarte! 
Doamna, mai pierdeti mult vremea!?!? 
Sesizati, pentru Dumnezeu, INTERPOLUL!!! Dati-le in urmarire generala. Exista organisme internationale care se lupta din greu cu acest fenomen. Stiti ca Romania ocupa locul intai in Europa la traficul de minori pentru sex si organe?!? 
Deplasati-va personal la Caracal, “inghesuiti-l” pe procurorul care a intarziat actiunea politistilor si aflati adevarul! 
Luati-o la intrebari si pe dna procuror care a iesit public alaltaieri seara, la 21:30, ora de maxima audienta, si cu lacrimi in glas ne-a anuntat ca “in cenusa din cazan s-au gasit bijuteriile Alexandrei, recunoscute de mama fetei, precum si fragmente de oase si dinti ce par a fi umani”, declaratie publica ce a avut o singura menire, aceea de a ne face pe noi toti sa credem ca fetele sunt moarte si sa ne obisnuim cu ideea.

Iata niste indicii care ma fac sa cred cu tarie ca aceste fete sunt in viata si probabil sunt deja scoase din tara! 
1. Simplu fapt ca pe langa situatia Alexandrei, se incearca “o rezolvare” si a celuilalt caz cu notorietate publica, acela al Luizei... care necesita, nu-i asa, si acesta o solutie gen “praf in ochi”!
2. Cazanul in care cica a incinerat-o pe fata... cum sa incinerezi un corp intr-un cazan?!? Corpul uman contine 70% apa. Ca sa incinerezi un corp iti trebui minim 2 ore temperatura de peste 1000 de grade Celsius, temperatura pe care nu o poti obtine decat intr-un cuptor special! La crematoriu IML din Bucuresti, cand se incinereaza un cadavru, miroase tot Berceniul. Cum puteti crede ca Alexandra a fost incinerata in cazan, in aer liber?!
3. Iesirea publica a dnei procuror, seara, la 21:30, total neobisnuita, oferind detalii menite sa ne “faca praf” pe noi telespectatorii, si sa ne stearga orice urma de indoiala asupra mortii acesteia!
4. Mama Alexandrei a primit un telefon de la un numar necunoscut si o voce barbateasca i-a spus:”Mama soacra, eu si fata ta am plecat in Anglia ca sa facem bani!”
5. “Criminalul” declara ca a surprins-o pe fata la telefon apeland 112. Pai oricine stie ca, dupa un apel la 112, ar fi trebuit ca politia sa ajunga urgent. “Criminalul” asta, in schimb, nu s-a sinchisit, si “a omorat-o, a transat-o, a incinerat-o” parca stiind ca nimeni si nimic nu-l va deranja din treaba! 
6. Faptul ca mama Luizei, dupa o prima tentativa nereusita pe care am avut-o de a discuta la telefon, atunci cand am sunat-o din nou dupa 2 zile, mi-a zis ca e greseala si ca ea n-are nicio fata, desi vocea era aceeasi! Probabil a fost amenintata! 
7. Daca fetele ar fi fost moarte, nu ar mai exista aceasta reticenta din partea politiei, procuraturii, aceasta lentoare incredibila in a actiona... 
8. Si nu in ultimul rand, simplu fapt ca asa zisul criminal avea “bluza galbena a copilei“ aruncata lejer pe umeri... mi se pare sugestiv pentru toata aceasta dorinta de manipulare a maselor!

Doamna, ce fac specialistii de pe langa dvs?!?

Deci, doamna, fetele astea valoreaza greutatea lor in diamante! Fetele astea nu au fost rapite ca sa fie omorate, ci ca sa “produca”! Uitati-va la tineretea si la frumusetea lor!!! Stiti cati bani “produce” o fata de calibrul acesta, pe zi?!? 
50 000 DE EURO/ZI
Stiti cati clienti sunt obligate sa aiba intr-o singura zi?!
100-150 DE CLIENTI/ZI
Mai puteti respira, doamna?!?! Mai puteti dormi noaptea?!! Pentru ca eu, nu!

Pt dvs, doamna, ar trebui sa fie foarte usor sa accesati niste informatii clasificate. Ar trebui sa fie foarte simplu sa va informati corect, aveti parghii, aveti institutii, aveti puterea! De ce n-o faceti?!? 
Cautati si la Braila! Va implor... din nou!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.