Fostul senator și secretar de stat Dan Tătaru (PSD) a murit de COVID-19 la doar 51 de ani, înainte ca Arafat să-l transfere elicopterul la București


Fostul senator și secretar de stat Dan Tătaru (PSD) a murit de COVID-19 la doar 51 de ani, înainte ca Arafat să-l transfere elicopterul la București

Dan Tătaru, fost senator şi secretar de stat în Ministerul Apărării, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital din Moinești, Bacău, unde fusese internat și testat pozitiv pentru noul coronavirus. Avea 51 de ani și ieșise din politică.

”Am aflat cu tristeţe despre trecerea la cele veşnice, la numai 51 de ani, a lui Dan Tătaru, fost senator al României şi secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale în două mandate”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Raed Arafat a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a intenţionat transferul la Spitalul Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan”, dar pacientul a intrat în stop cardio-respirator înainte de a putea fi transferat cu elicopterul şi nu a putut fi resuscitat.

Dan Tătaru a fost de profesie economist și a urmat cursuri specializate în apărare și NATO. A avut două mandate de consilier județean PSD și două funcții de secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale, în 2009 și apoi în 2012.

În 2012, a fost ales senator din partea PSD, pe lista USL. A făcut parte din Comisia pentru egalitatea de șanse și Grupul parlamentar de prietenie cu Islanda.

În 2015, a părăsit partidul și l-a urmat pe Mircea Geoană, la PSRO. În 2016, a semnat inițiativa legislativă pentru introducerea votului electronic şi scăderea pragului electoral pentru alegerile locale şi parlamentare de la 5 la 3%.

„Am aflat cu profundă durere în suflet despre trecerea mult prea devreme în neființă a lui Dan Tătaru. Ni-l vom aminti mereu pe Dan ca un bun profesionist, un patriot, un prieten loial. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris și Mircea Geoană, pe Facebook.

SURSA FOTO: MApN.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.