VIDEO. Detalii esențiale despre accidentul comis de vicepreședintele ALDE cu AUDI care a ucis doi nevinovați. Daniel CHIȚOIU, tovarăș de cârdășii cu Dragnea pe sectorul energetic, este NAȘUL fiicei MINISTRULUI DE INTERNE Marcel Vela


VIDEO. Detalii esențiale despre accidentul comis de vicepreședintele ALDE cu AUDI care a ucis doi nevinovați. Daniel CHIȚOIU, tovarăș de cârdășii cu Dragnea pe sectorul energetic, este NAȘUL fiicei MINISTRULUI DE INTERNE Marcel Vela

Declarațiile martorilor oculari și alte investigații realizate la fața locului vin să limpezească circumstanțele în care fostul ministru Daniel Chițoiu, în prezent secretar general al ALDE, aflat la volanul unui luxos Audi, a comis un accident îngrozitor de circulație, soldat cu moartea a două persoane și rănirea unei alte femei: autoturismul politicianului a părăsit sensul său de mers, a intrat pe contrasens și a lovit frontal autoturismul Dacia Logan, care venea regulamentar din sensul opus.

„N-a intrat în nicio depășire, nu era nimic în față. A părăsit banda și a intrat pe cealaltă bandă. Loganul venea normal de la Pitești. Eram în spatele lui (a lui Daniel Chițoiu, n.red.)”, spune unul din martori într-o înregistrare video realizată la fața locului. VIDEO AICI

Reamintim că Daniel Chițoiu a fost implicat joi dimineață într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru. Audiul său s-a tamponat frontal cu un Logan.

Șoferul Loganului, în vârstă de 82 de ani, și o femeie de 73 de ani, pasageră în același autoturism au murit. De asemenea, o altă pasageră a Loganului, aflată pe bancheta din spate a fost rănită, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cine este vinovat de producerea accidentului, între timp a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.

Chițoiu, 52 de ani, se află internat la Spitalul Floreasca cu două coaste rupte. Medicii nu au voie să ofere informații despre starea de sănătate a acestuia, transmite Digi24.ro. De asemenea, doamna rănită în accidentul comis de Chițoiu a fost transferată de la Piteți la Floreasca. Potrivit unor surse, ea ar avea mai multe fracturi. 

Chițoiu, doctor în economie, a fost vicepremier și ministru al Economiei în guvernul Ponta (21 decembrie 2012 – 6 februarie 2014).

Cele mai recente articole de presă despre acest individ care zăcea pe targa salvării cu ditamai burtoiul gelatinos la vedere relatează despre tovărășia sa cu Liviu Dragnea și felul în care aceștia își împărțeau, când erau pe cai mai, pe la începutul guvernării penale PSD-ALDE, sectorul energetic prin numirea de obiedienți în posturi cheie ale companiilor de stat profitabile. DETALII AICI

Legături apropiate are, de altfel, Chițoiu și cu actualul ministru de Interne, Marcel Vela, fostul său coleg liberal. Chițoiu este nașul de cununie al fiicei lui Vela, care a avut în 2012 o nuntă grandioasă, cu peste 700 de invitați.

În perioada 2005 - 2007 a ocupat funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), iar în perioada 23 ianuarie 2007- 4 aprilie 2007 a ocupat funcția de președinte interimar al ANAF.

Pe 6 februarie 2014, și-a dat demisia din funcția de ministru al finanțelor.

Pe 30 iunie 2014, și-a dat demisia din PNL deoarece era nemulțumit de deciziile luate la nivelul Congresului PNL, prin care s-a decis afilierea la PPE și fuziunea cu PDL

Din iulie 2014, face parte din ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Justiția defectă care scapă infractorii, dar zbiară după pensii speciale și sporuri de condiții vătămătoare. Polițist britanic: „mă tem pentru poporul român”

INCREDIBIL! Nașul Chițoiu, fotografiat bine mersi, pe propriile picioare, după accident, alături de un milițian care primea ordine la telefon. Ministrul Vela enumără motivele pentru care nu nu-l va ajuta pe cumătrul de la ALDE, autorul tragediei soldate cu doi morți

Mai jos aveți imagini de la una din cele mai fastuoase nunți ale anului 2012, cea a fiicei ministrului de Interne Marcel Vela ale cărei pirostrii au fost ținute de nășul Daniel Chițoiu. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.