Frisoane reci pentru Dragnea: dosarul Tel Drum, pe ultima sută de metri


Frisoane reci pentru Dragnea: dosarul Tel Drum, pe ultima sută de metri

În timp ce Liviu Dragnea face recurs peste recurs pentru a se elibera din închisoare, susținând că stă la Rahova nevinovat de luni întregi, procurorii au ajuns pe ultima sută de metri în soluționarea dosarului Tel Drum, cel care conține adevăratele afaceri de la lege ale fostului președinte al Consiliului Județean Teleorman. În dosarul Tel Drum, fostul lider PSD (actual pușcăriaș) este pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat, cu un prejudiciu total estimat la 27 de milioane de euro.

CITIȚI ȘI: Dragnea minte Înalta Curte: “Vreau să mă refer la un neadevăr, şi anume că eu le-am cunoscut pe Anisia şi Botorogeanu”

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2001, președintele Consiliului Județean Teleorman de la acea vreme, Liviu Dragnea, a inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instituțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni. Dosarul a fost împărțit de procurorii DNA în două părți și trimis către redeschidere la o instanță din Teleorman și la una centrală. Instanța din Teleorman a respins redeschiderea părții de dosar care ajunsese sub lupa ei. Motivele n-au fost foarte clare. O altă parte a dosarului, însă, e în lucru și procurorii încearcă să vină cu o soluție cât mai curând. De altfel, procurorul-șef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat că evită să avanseze termene în cazul dosarului „Tel Drum”, însă crede că anul 2020 va aduce și soluția.  Anterior, șeful DNA anunțase că ancheta va fi gata în anul 2019

Dosarul Tel Drum este în faza de urmărire penală, am avut discuții cu șeful de secție și procurorul de caz și sper ca, într-un termen rezonabil, să se dea o soluție. Eu am avansat mai multe termene, au fost depășite, sper ca la finalul acestui an sa fie gata”, a declarat Nistor.

Dosarul Teldrum este singurul dosar greu al lui Liviu Dragnea, unul conexat cu multe alte infracțiuni. El a pornit de la o sesizare a Oficiului European Antifraudă, care semnala faptul că Teldrum, compania din Teleorman, atribuită lui Liviu Dragnea, a fraudat bugetul european cu peste 20 de milioane de euro. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea banilor europeni, prin intermediul Teldrum.

CONSULTAȚI ȘI: Tupeul infinit al infractorului: Dragnea cere “eliberarea imediată”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.